Csá csámisi, üdv PAGANZA!
Címlap / Őrület / Csá csámisi, üdv PAGANZA!

Csá csámisi, üdv PAGANZA!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Utolsó koncertjét adja március 6-án a budapesti Gödörben - a Colorstar lemezbemutatót felvezetve - a csámisi!. A zenéjében is megújuló csapat ezentúl PAGANZA néven folytatja ígéretes útját a hazai zenei térben. Zenéjükben összegyúrva a világzene izgalmas eklektikáját és a rock’n’roll határozott, pozitív, kemény és hiteles életérzését. A Paganza egy internatív világrock zenekar. 

Középiskolás punk-zenekarként indult „világhódító” útjára majd’ 10 éve a csámisi! zenekar. A csapat Császári Gergely köré szerveződve több tagváltást is megélt az elmúlt időkben. Amint azt Császári elmondta ”Minden haveri alapon működött a csámisi! körül, az amatőr megoldások kedves bájával fűszerezve”. 2008 tavaszán azonban két zenésztársával, Szert Zsigmonddal (dob) és Apáti Ádámmal (basszusgitár) olyan formációt hozott létre, mely komoly és hosszú távú terveket dédelget. Ennek egyik eredménye a 10 perc című kislemez-anyag, három valóban kitűnő, vadonatúj szerzeménnyel. A csapat őszre már nagylemezt is tervez, melyen a friss kompozíciók mellett néhány korábbi csámisi! dalt is újraértelmeznek."A Paganza zenekarban már közösen írjuk a számokat, a kreatív ötletek egyfajta olvasztótégelye a csapat”
- mondja Császári, aki a névválasztással kapcsolatos kérdésre válaszolva elmondta, hogy a Paganza szó saját kreáció, tudatosan a „pogány” szó áthallással – a pogány szó számos értelmezése közül – a „népi”, „ősi”, ha úgy tetszik „természetes” jelentésre utalva. „A zenekarhoz egy befogadó, átjárási lehetőséget teremtő, nem a szokásos sémákat használó, de akár a legmélyebb gyökerekig hitelesen és természetesen visszanyúló zenei irányzat, gondolkodási mód és életstílus áll a legközelebb” – mondta Császári. Mindezt igyekeznek zenéjükben is visszaadni, mely a világzene és a rock sajátos elegye. Érdemes odafigyelni!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2543 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x