Durmolj: Közeleg az alvás világnapja
hirdetés
Címlap / Őrület / Durmolj: Közeleg az alvás világnapja

Durmolj: Közeleg az alvás világnapja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Nemzetközi becslések szerint a fejlett országokban a lakosság mintegy 30%-át érinthetik a különböző alvásbetegségek. A legismertebbekben, mint az apnoében és az insomniában több száz millióan szenvednek, nem kevesebben horkolnak, amely súlyos betegség tünete is lehet. A legfontosabb feladat a megoldáskeresés, illetve a megelőzés. Fel kell hívni a lakosság figyelmét a veszélyekre, ebben a médiának is fontos a szerepe. Előidézői a stressz, az elhízás, a túlzott munkamegterhelés és az egészségtelen szokások a leginkább okolható tényezők. - írja World Sleep Day 2009. Hogy is állunk ezzel kis hazánkban? 

 

Rendezvénynaptár
Az Alvás Világnapját két éve indították Amerikában, dátumát a nyári időszámításhoz igazították, ami idén március 20-ra esik.  Az esemény célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a minőségi alvás és az alvással kapcsolatos betegségek megelőzésének a fontosságára. A kezdeményezés világméretűvé nőtte ki magát, megemlékeznek róla Európa számos országában, sőt Kínában és Japánban több hetes előkészületek, konferenciák és médiabeszélgetések kísérik.

Magyarország idén először csatlakozik a World Sleep Day nemzetközi eseményeihez. Minden okunk megvan rá, mivel a szakemberek szerint nem jól alszunk. A rosszul alvók száma az európai átlagnál nem jobb, s még nagyobb baj, hogy sokan nincsenek tisztában azzal, hogy alvásbetegek.  A horkoláson, mint az egyik legismertebb érzékelhető tüneten kívül még vagy nyolcvanféle alvásbetegséget ismer az alvástudomány,  jelentős részük gyógyítható.

A 2009. évi nemzetközi alvásnapon az alvás és a közlekedés összefüggéseire is felhívják a figyelmet. Magyarországon is egyre többet hallani az úgynevezett elalvásos közlekedési balesetekről, melyek oka egyértelműen valamilyen alvászavar vagy alvásbetegség. A hazai alvásgyógyítás európai színvonalú, a speciális alvás szakorvosok évente több ezer beteget kezelnek eredményesen. 

„Számtalan ébrenléti betegségünk okait az alvásban kell keresnünk, azaz megelőzésük a terápiás módszerekkel sokkal költséghatékonyabb lehetne. Van, aki nem is tud arról, hogy alvása nem megfelelő. Nem is gondol arra, hogy a napközbeni fáradtság, levertség, feledékenység oka a nem megfelelő minőségű alvás.” - Dr. Szakács Zoltán főtitkár, Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság.

Gondolj csak bele, valakinek még elaludni is nehéz...
 
 
[ 2547 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x