Különleges kiállítás Hódmezővásárhelyen!
Címlap / Őrület / Különleges kiállítás Hódmezővásárhelyen!

Különleges kiállítás Hódmezővásárhelyen!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-25

Az országban elsőként hoztak létre Hódmezővásárhelyen egy olyan kiállítóhelyet, amely a kommunista diktatúra helyi történéseit mutatja be. A közgyűjtemény 2006 óta tízezrekkel ismertette meg, hogy mit jelentettek a vidéki Magyarország számára a szocializmus évtizedei. Az Emlékpont európai uniós forrásoknak köszönhetően most tovább bővül. 2010 tavaszára elkészülhet a múzeum új, 115 négyzetméteres időszaki kiállítóterme és a beruházás keretében kialakításra kerül egy raktárhelyiség is. 

Az Emlékpont Múzeum 2005-ös alapítása óta folyamatosan gyűjti az elmúlt félévszázad tárgyi, képi dokumentációját. Továbbra is érkeznek a közgyűjteménybe a diktatúra éveire jellemző tárgyak, relikviák, családi fényképek, dokumentumok, így szükségessé vált egy új raktár létrehozása is. 
A napokban induló 198 milliós beruházás részeként az Emlékpont állandó kiállítása kiegészítésre kerül egy időszaki kiállítótérrel, ahol folyton megújuló tematikus tárlatok nyílnak a már eddig összegyűlt és a még be nem mutatott anyagokból.
 
A bővítést az Emlékponttal szomszédos területen hajtják végre. A beléptetés, jegyváltás továbbra is a múzeum főépületében történik – a majdan Galériának nevezendő kiállítótér közvetlenül fog kapcsolódni a jelenlegi épületrészhez.
 
Az úgynevezett „audio-guide”-rendszer kialakítása révén idegen nyelven is elérhetővé válnak az állandó és időszaki kiállítások szövegblokkjai. Az audio-guide egy személyes idegenvezető szerkezet; az eszköz fő eleme a látogatói készülék, melyet a vendég a nyakába akaszthat, és tárlatnéző útja során végig segíti a tájékozódásban, az információk, képi elemek feldolgozásában.
 
A 198 millió forintos beruházást több mint 80 százalékban támogatja az Európai Unió. A megújított épület 2010 tavaszán egy 1989-90-es témájú időszaki kiállítással invitálja majd az érdeklődőket. Az Emlékpont Múzeum munkatársai egész évben kiemelten foglalkoznak a 89-es esztendő történéseivel, és ennek keretében várják a vásárhelyiek 1989-es emlékeit, dokumentumait, hogy az így összegyűjtött anyag is részese lehessen a közgyűjtemény első időszaki tárlatának.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1155 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x