Történelmi játszóház, huszártábor és lovas felvonulás...
Címlap / Őrület / Történelmi játszóház, huszártábor és lovas felvonulás várja a gyerekeket március 15-én

Történelmi játszóház, huszártábor és lovas felvonulás várja a gyerekeket március 15-én

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Igazi huszárként lóra ülhet, toborzótáncot tanulhat, 48-as nótát énekelhet vagy színpadon szavalhat az a gyermek, aki március 15-én a Múzeumkertbe, a Lánchídra vagy a Roosevelt térre látogat szüleivel. Kokárdakészítés, lúdtollal írás, hajókötéldobás, korabeli nyomdagép és zöldhuszárok várják az apróságokat, akik megannyi izgalmas program mellett emlékképet készíthetnek Petőfi Sándorral vagy akár Márciusi ifjakká is válhatnak interaktív játékok segítségével. 

A Magyar Köztársaság Kormánya „Március 15. – Közös Tavaszunk” című rendezvénysorozata március 10. és 15. között a legifjabbak számára is lehetőséget nyújt a történelmi emlékek megismerésére, átélésére. Számos helyszínen szórakoztató, aktív programok sokasága várja a családokat és gyermekeket a hagyományos ünnepi események mellett.

Már az ünnepet megelőzően, március 10-14. között a Nemzeti Múzeum kertjében Történelmi játszóház várja az óvodás- és iskoláskorúakat családjaikkal együtt minden nap 10.00 és 18.00 óra között. A gyermekcsoportokat tárlatvezetéssel egybekötött korabeli témájú plakátkiállítás, lovas huszár, huszársátor és táncosok várják a Múzeumkertben. Játékos alaki gyakorlatot tanulhatnak meg, a bátrabbak pedig dobogón állva mikrofonnal a kezükben előadhatnak egy 48-as dalt, vagy elszavalhatnak egy verset. Az igazi huszárok mellett Zöldhuszárok beszélgetnek a kicsikkel a környezettudatosságról.

Március 15-én a Lánchídon Pest és Buda között tizenkét ponton tehetik próbára tudásukat és merészségüket a vállalkozó szellemű gyerekek és szüleik 10.00 és 18.00 óra között. A Forradalom hídján megelevenednek a március 15-ei események. 12 interaktív állomás dolgozza fel időrendben a történteket korabeli enteriőrben, korhű jelmezekbe öltözött színészek és animátorok segítségével.

A feladatok elvégzését követően minden állomáson lepecsételik a próbára jelentkezők forradalmi feladatlapját. Azok a jelentkezők, akik elsőként teljesítik a 12 próbatételt, oklevelük mellé huszárbábut kapnak ajándékba.

A Magyar Huszár Hagyományőrző Szövetség tagjai a Roosevelt téren az 1848-as honvédek hétköznapjait mutatják be játékos próbatételeken keresztül. A huszártábor óránként felvonulást is rendez, melybe a kilátogató gyerekek is bekapcsolódhatnak, akár lóra is ülhetnek.

A márciusi ifjak is bizonyságot tehetnek bátorságukról a téren, hat próbatétel kiállta után ajándék matricát kapnak. A családi programokat kézműves foglalkozások, emlékkép készítés Petőfi Sándor arcképével, saját emlékérme nyomtatása és egyéni vagy csoportos éneklés, dalárda színesíti.

A rendezvényekről, programokról további részletek a www.magyarorszag.hu/marcius15 honlapon olvashatók
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3456 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x