Bővülő filmtár
Címlap / Őrület / Bővülő filmtár

Bővülő filmtár

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Mozifilmek költöznek. No persze nem maga a mozi, csupán a jogok. Renée Zellweger és Nicholas Cage is vándorol. Honnan hová? 

Moziforgalmazási megállapodás született az SPI International és a Forum Hungary között. A hosszú távra szóló szerződés értelmében a Forum Hungary 2009. április 1-től veszi át az SPI International filmjeinek moziforgalmazási jogait.

A sikeres együttműködés alapja az SPI már korábban a Forum Home Entertainment-hez került DVD üzletága volt, melyet a cég 2009. január 1-től vett át. Ezt követhette a mostani, moziforgalmazásról szóló megállapodás. A szerződés értelmében olyan filmekkel bővült a Forum Hungary filmkínálata, mint a  Miért éppen Minnesota? Renée Zellweger-rel, a Képlet (Knowing) Nicholas Cage-dzsel, vagy az Alkonyat második része, az Újhold. A new york-i székhelyű cég magyarországi mozis katalógusának gondozásáért szintén a Forum Hungary felel a továbbiakban.

Az SPI International Magyarországon a jövőben TV és VOD jogokra koncentrál, valamint saját Filmbox Extra és Filmbox HD csatornáira. Ezen felül tervei közt szerepel további két új HD csatorna, az Action Box és Fashion Box indítása. Filmjeinek mozis és dvd megjelenését ugyanakkor a továbbiakban is segíti saját tv-csatornáin.

“Örömömre szolgál, hogy a magyar piac egyik meghatározó szereplőjével sikerült megállapodnunk és kihasználhatjuk a cég leányvállalataiban rejlő szinergiát filmjeink DVD- és moziforgalmazásában.” – mondta el Loni Farhi, az SPI International elnöke a szerződés aláírása után.

Mooky Greidinger, a Forum Hungary-t és Forum Home Entertainment-et tulajdonló Cinema City International NV vezérigazgatója kijelentette: “Bővített együttműködésünk az SPI-jal pozitív előrelépés a Forum Hungary életében; megtisztelő az SPI bizalma csapatunk képességeiben és eddigi eredményeinkben. Biztos vagyok benne, hogy a Forum által kínált filmek sikere a bevételi eredményeken túl a közönség számára nyújtott változatos  és érdekes filmkínálatunkban is megmutatkozik majd. Várkozással tekintünk az év további részére.”
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1186 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x