Előléptetés, stressz, menedzser-betegség - Karrier, ami kicsinál...
Címlap / Őrület / Előléptetés, stressz, menedzser-betegség - Karrier, ami kicsinál

Előléptetés, stressz, menedzser-betegség - Karrier, ami kicsinál

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Brit kutatók szerint a munkahelyi előléptetés káros lehet az egészségünkre, és jelentősen kevesebb időt hagy számunkra arra, hogy orvosi vizsgálatokon vegyünk részt. 

A Warwick Egyetem közgazdász és pszichológus kutatói arra az eredményre jutottak, hogy az előléptetés 10 százalékkal növeli a mentális feszültséget, és akár 20 százalékkal kevesebb időt hagy arra, hogy betegség esetén orvoshoz menjünk.

A kutatócsoport abból az előzetes feltételezésből indult ki, miszerint a munkahelyi státusz javulása az egészségügyi állapot javulásához is vezet a megnövekedett önbizalom és önértékelés következtében. A Nagy-Britanniában 1991. és 2005. között bekövetkezett előléptetésekkel kapcsolatos adatokat felhasználó vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy semmilyen bizonyíték nem utal arra, hogy előléptetés után javulna a fizikai egészségi állapot. Az viszont kiderült, hogy a magasabb státuszba jutó emberek jelentősebb nagyobb mentális feszültségben szenvednek.Chris Boyce
kutató a következőket nyilatkozta: „A munkahelyi előléptetés nem is olyan nagyszerű dolog, mint ahogy sokan hiszik. Kutatásunk szerint a vezetők mentális egészsége jellemzően leromlik az előléptetés után, oly módon, ami túlmutat egy egyszerű rövid távú változáson.
Nincsenek arra utaló jelek, hogy az előléptetetett személyek egészségügyi állapota javulna. Csupán annyi derült ki, hogy kevesebbet járnak családorvosukhoz, ami sokkal inkább ijesztő, mint ünneplésre okot adó jelenség.”


Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3500 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x