Aszta, Pasta! - Tészta Szerda idén is!
Címlap / Őrület / Aszta, Pasta! - Tészta Szerda idén is!

Aszta, Pasta! - Tészta Szerda idén is!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-18

Idén május 13-án ismét mindenkit a tészták világába invitál a Gyermelyi. Ebben az évben már országszerte több mint 300 étterem csatlakozott a Tészta Szerdához, ezzel közösen adózva a tészta szeretetének. Az idei különleges menüket Vomberg Frigyes mesterszakács állította össze a neves alkalomra, aki gondosan ügyelt arra, hogy a hazai és nemzetközi tésztaremekek nagyjai ne maradjanak ki a listából. 

A mediterrán konyha napjainkban is tartó világhódító útja során hazánk gasztronómiájára is hatással van. Bár a tésztának a magyar konyhában mély gyökerei vannak, (gondoljunk csak a nagy klasszikusra, a túrós csuszára, vagy az óvodák sláger eledelére, a mákos tésztára), egyre népszerűbbek a mediterrán konyhából meghonosodott spagettik, tésztasaláták.

A tésztaételeket azért szeretjük annyira, mert könnyű őket elkészíteni, gyorsak, egészségesek és főleg mert nagyon finomak. Felmérések szerint egy átlag magyar 6-7 kg tésztát fogyaszt egy évben, ami azt mutatja, hogy tésztaevésben jók vagyunk.

Végtelen lehetőségek rejlenek a tésztában, ezért indította tavaly útjára a Tészta Szerda nevű tésztaevésre bíztató akciót. A neves napon fél áron kóstolhatjuk meg a résztvevő több mint 300 étteremben a sokszínű és változatos tészta menü ételeit.


Emellett a Tészta Szerda remek alkalom arra, hogy olyan íncsiklandó tésztakülönlegességekkel kényeztessük az ízlelőbimbóinkat, mint például a klasszikus magyaros ízvilágot képviselő zúzás csusza, egy ízletes mákos-szilvás tésztalepény, vagy pedig az olasz konyha egyik gyöngyszeme, a mediterrán masni.

Egy nagy közös tésztázás mindig remek alkalom arra, hogy összejöjjön mindenki: a család, a barátok, kicsik és nagyok, s jól érezzük magunkat!

Csak ne felejtsünk el asztalt foglalni, mert a szervezők idén még a tavalyinál is nagyobb érdeklődésre számítanak!

Az akció pontos részletei, és a részt vevő éttermek listája megtalálható a www.tesztaszerda.hu weboldalon.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2287 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x