Környezetbarát borok
Címlap / Őrület / Környezetbarát borok

Környezetbarát borok

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Egy ausztrál borgazda szerint a borok műanyag palackban történő árusításával csökkenteni lehetne a gazdaságok által kibocsátott üvegházhatást erősítő gázok mennyiségét. 

Wolf Blass borgazda Green Label név alatt a megszokott üveg helyett műanyag palackban árusítja két borát, egy száraz fehéret, és egy cabernet shirazt. Elmondásra szerint ezzel 29 százalékkal csökkentette a borgazdaság által kibocsátott káros gázok mennyiségét.

„A szőlőtermesztés és bortermelés összes fázisát megvizsgáltuk, és úgy találtuk, hogy a hagyományos üvegpalackról való átállással lehetne a legjobban csökkenteni a gázkibocsátást -
nyilatkozta Mr. Blass - Ezért határoztam úgy, hogy a boraim közül kettőt ezentúl Green Label néven műanyag PET palackokban fogok árusítani." A PET palackok újrahasznosíthatók, ezen kívül könnyebbek, ezért kevesebb energiát emészt fel a szállításuk.

Az ausztrál környezetvédelmi hatóságok nagy örömmel fogadták a kezdeményezést: "Ez egy igazán nagyvonalú és elegáns lépés volt Mr. Blass részéről - nyilatkozta Katie Patrick, a Green Pages munkatársa - A káros gázok kibocsátása egy ilyen egyszerű módszer segítségével akár 30 százalékkal is csökkenthető gazdaságonként, ez pedig nem elhanyagolható szempont."

Mr. Blass szerint a bor minőségére semmilyen káros hatással nincs a műanyag palackban való tárolás.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1281 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x