Mibe kerül a gyereked?
Címlap / Őrület / Mibe kerül a gyereked?

Mibe kerül a gyereked?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-19

A gazdasági válság hatására egyre több férfi végeztet vazektómiát (az ondóvezeték sebészeti úton történő elkötése), hogy elkerülje a gyermekvállalással járó költségeket. 

Dr. Dirk Venter, a Henderson Egészségügyi Központ specialistája szerint egyértelmű összefüggés van a nehéz pénzügyi helyzet és a vazektómiát végeztető férfiak egyre növekvő száma között. Az utóbbi két hónapban Dr. Venter elmondása szerint megduplázódott azoknak a férfiaknak a száma, akik vazektómiát szeretnének végeztetni.

„Régebben a férfiak nagyon tartottak ettől a beavatkozástól, manapság azonban egyre több olyan férfi jön el hozzánk, akiknek még gyermekük sincs. Ilyen helyzetben csak nagyon jó okkal végezzük el a beavatkozást" - nyilatkozta Dr. Venter.

Egy brit felmérés szerint egy átlagos családnak mintegy 186032 fontjába (ez körülbelül 60 millió forint) kerül egy gyermek felnevelése. A felmérést végzők szerint a gyermekek taníttatása emészti fel a legtöbb pénzt.

A vazektómia még ezzel együtt is igen drasztikus beavatkozásnak tűnik. A műtét maga mintegy 20 percet vesz igénybe, amely során elkötik vagy elvágják az ondóvezetéket. Utóbbi esetben a termékenység már később sem állítható helyre, de elkötés esetén is csak 50 százalék a valószínűsége, hogy a beteg újra képes lesz a gyermeknemzésre.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1370 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x