Mitől lesz nőies az arc?
Címlap / Őrület / Mitől lesz nőies az arc?

Mitől lesz nőies az arc?

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-24

Az agyunk képes beazonosítani a nemeket az arcvonások és színek alapján, állítja egy új tanulmány, mely a Journal of Vision-ben jelent meg. Frédéric Gosselin pszichológus professzor és a Montréali Egyetemen dolgozó csapata felfedezte, hogy a szemöldök és a száj csillogása elengedhetetlen a gyors nemfelismerésben. 


Rendezvénynaptár
"Tinédzserkorban a dimorfizmus (a nemek közti különbség) növekszik az orr, száj, állkapocs, szem és fejforma tekintetében.” – mondta Nicolas Dupuis-Roy, a tanulmány fő szerzője. „Azt azonban nem tudjuk, hogy az agyunk miként ismeri fel ezeket a különségeket.”

A referenciapontok beazonosításához Dupuis-Roy és munkatársai 300 kaukázusi ember arcát mutatták meg kb. 30 résztvevőnek. Megkérték őket, hogy azonosítsák be a képen látható emberek nemét úgy, hogy az arc részeit a Bubbles (buborékok) technológiával elrejtették.

A vizsgálat kiderítette, hogy a szemek és a szájak, különösen pedig azok finom árnyalatai vagy csillogása nélkülözhetetlenek a nemek azonosításában. Kiderült az is, hogy a vörös és a zöld árnyalatai segítik a gyorsabb felismerést. "Tanulmányok már kimutatták, hogy az androgén jellegű arcot férfinak nézik, ha a bőr színezete vörösebb, ha zöldesebb árnyalatú, azt inkább nőnek tulajdonítják.” – mondta Dupuis-Roy. „A száj esetében éppen ennek ellenkezője igaz. Egy nő szája általában inkább vörösebb.

Az agyunk a „nő” szóval fordítja le ezt a jellemvonást. Egy férfi arca általában kevesebb fényt tükröz vissza a szemöldök környékén. Ez azért van, mert általában vastagabb a férfiak esetében. Ugyanez jelentkezik a felső ajak és az áll esetében, mert ezek a területek szőrösebbek.”
– tette hozzá, majd megjegyezte, hogy az emberek biztosan a színek segítségével azonosítják be gyorsan a nemeket.

Medipress
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3745 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x