Határmenti Világzenei Fesztivál Panyolán
Címlap / Őrület / Határmenti Világzenei Fesztivál Panyolán

Határmenti Világzenei Fesztivál Panyolán

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-01

Észak-Alföldön, a Szatmári-síkságon a Tisza-Szamos-közben közvetlenül a Szamos folyó jobb partján, található Panyola, amely alig több mint hatszáz lakost számlál. Panyola olyan, mint a Hétholdas pagony - a Szamos, a Túr és a Tisza gyönyörű, vadregényes tájat formált köré, amelyben olyan csodálatos elveszni, kalandozni. Önfeledten barangolni viszont csak akkor lehet, ha tudjuk milyen sok jó is fogad minket, amikor hazatérünk. Panyolába jó hazatérni. 

Egy lelkes, fiatal csapat összefogta a községben élőket, és energiát nem kímélve megmutatja, hogy szórakoztató programokkal tartalmas időtöltést tud az ideérkezők elé varázsolni úgy, hogy közben az itt élők hagyományainak fennmaradását is segíti. A sok szempontból rendhagyó Határmenti Világzenei Fesztivált július 24-25-én rendezik meg Panyolán, amely a magyar-ukrán-román hármas határ hagyományos kultúrájába enged betekintést, koránt sem a megszokott, Dunát rekesztő fesztiválok módján. Panyolán valahogy teljesen másként zajlik minden. 

A kis községben napközben nem lehet unatkozni. A falu közepén találkató a kézművesek utcája, ahol többek közt bemutatkozik a híres Erdélyi Kézműves Céh is olyan portékákkal, amelyek főleg a nagyvárosi látogatók számára igazi ritkaságok, egyedi kuriózumok. A kézzel készített áruk mellett helyi kiállítások és gyerekprogramok gazdagítják a kíváncsi látogatók számára nyújtott kínálatot. 

Ám mindez csak a kulturális fesztiválrész, hiszen számos aktív kikapcsolódási lehetőség is kínálkozik!

Kenuzás, tutajozás az Öreg-Túron, strandolás a Tisza és a Szamos lapályain, biciklizés a folyók töltésein, vagy egy lovas kocsis forduló a Panyolai Elíxír bölcsőjéhez pálinkakóstolóval egybekötve…

Esténként a nádfedeles színpad előtt érdemes megkóstolni a szatmári gasztronómia különlegességeinek színe-javát! Kezdésnek ajánlunk egy szatmári szilvapálinkát, majd egy töltikét, azaz egy szabadtűzön főtt kukoricakását töltött káposztával.

A kalóriák miatt nem kell aggódni, hiszen a talpalávalóról olyan együttesek gondoskodnak, mint az Ethnokol zenekar, a Szászcsávásról származó Nadara együttes, a Magyarpalatkai Banda, a Tárkány Művek zenekar, melyben szerves egésszé áll össze az improvizatív jazz és a tradicionális magyar népzene. A Jeszenszky István által fémjelzett Új Világok Hangjai igazi világjáró zenei utazásnak ígérkezik Új-Delhitől hazánkig. A szombat estét a Lippentő Táncegyüttes vezeti fel egy igazán különleges táncprodukcióval, melyet a Magyar Állami Népi Együttes muzsikusaiból verbuválódott Szalonna és Bandája kísér. 

Bővebben: www.panyola.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1520 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x