Időhiány-szindróma, kulturális agybaj: Csak a munkahelyünkön...
Címlap / Őrület / Időhiány-szindróma, kulturális agybaj: Csak a munkahelyünkön érünk rá szerelembe esni!

Időhiány-szindróma, kulturális agybaj: Csak a munkahelyünkön érünk rá szerelembe esni!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-16

Öt ausztrál nőből egy a munkahelyén esik szerelembe, mivel a hosszabb munkaidő korlátozza a partnerkeresési lehetőségek számát. 

A Women’s Health magazinban megjelent, 671 nő bevonásával végzett felmérés tanúsága szerint a résztvevők 19 %-a járt már valamelyik munkatársával. 16 %-uk jelenleg is kapcsolatban él azzal a férfival, akit a munkahelyén ismert meg. 6 % randevúzott már a felettesével, és csaknem harmaduk (32 %) szeretett már bele kollégájába.

Traci Coventry pszichológus, párkapcsolati specialista szerint ügyfelei közül sokan a munkahelyükről választottak párt maguknak. „Sok egyedülállónak, aki reggel 7-től este 11-ig húzza az igát, nincs más lehetősége társasági életet élni.” – mondta Dr. Coventry. „Az emberek egyre többet és többet dolgoznak, különösen a jelen gazdasági helyzetben.” Néhányuknak két társa is van: egy otthon, egy a munkahelyen.

„Többet vannak az irodában, mint otthon.” Anne Hollonds az Ausztráliai Párkapcsolatoktól elmondta, hogy nem csak a munkaidő nyúlt meg, de az emberek másként tekintenek a munkahelyükre, egyre inkább látják benne a lehetőséget a párkeresésre. „Manapság a munkahely nem az a terület, ahol egyszerűen csak elvégezzük a feladatunkat, aztán hazamegyünk.” – mondta. „Barátságokat, párkapcsolatokat keresnek, olyanokat, melyek valódi fontossággal bírnak.” Hollonds elmondása szerint a munkatársaknak általában sok közös vonásuk van."Ha lemegyünk egy szórakozóhelyre, elég valószínűtlen, hogy a mellettünk ülő bármiben is hasonlít hozzánk.”

Sokak számára azonban a munkahelyi románc problémákat okozhat, befolyásolhatja a többiekhez fűződő viszonyt, vagy miatta áthághatjuk bizonyos munkáltatók egyes előírásait. „Bizony sikamlós terület a munkahelyi szerelem, de ennek ellenére elég nagy számban fordul elő.” – mondta Hollonds. „Azt mutatja, hogy valóban képesek vagyunk kockázatot vállalni. Érzelmileg kötődni egy munkatársunkhoz veszélyes lehet az előmenetelünkre nézve is, hiszen a dolgok bármikor rosszra fordulhatnak. Mivel kevesebb a munkalehetőség, nehéz másik hely után nézni, ha nem akarunk a szakítást követően is egy helyen dolgozni egykori kedvesünkkel. Így könnyen az érzelmek csapdájában találhatjuk magunkat.”

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7186 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x