Te lenyomoznád a neten a pasidat? Féltékenység furfangosan...
Címlap / Őrület / Te lenyomoznád a neten a pasidat? Féltékenység furfangosan

Te lenyomoznád a neten a pasidat? Féltékenység furfangosan

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

Egy tanulmány felfedte, hogy a Facebook-függő főiskolások féltékenyebbek a partnerükre. Ez az irigység ördögi körébe zárja őket. 

Ez a tendencia arra sarkallja őket, hogy még több időt töltsenek a Facebookon, mert ott keresnek olyan információkat, mely tovább táplálja féltékenységüket. Így a kígyó a saját farkába harap, és még inkább függővé válnak a közösségi oldal használatától.

A kanadai Guelph Egyetem kutatói szerelmes fiatalok bevonásával készítettek felmérést. Felfedezték, hogy azok, akik az olyan közösségi oldalakon időznek, mint a Facebook, olyan információkhoz juthatnak a kedvesükről, ami féltékennyé teszi őket. Ezért még többet lépnek be az oldalra, és még több olyan adat a jut a birtokukba, amitől felüti fejét a zöldszemű szörny.

A tanulmány leírja a Facebook használata és a féltékenység összefonódását, mely igen negatív hatással van a viselkedésre és a kapcsolatokra. A résztvevők egy része függőségnek nevezte azt, hogy egyre többet kattint a Facebook-ra.

A szerzők további kutatásokat javasoltak ennek a visszajelzési körnek a vizsgálatára, hogy meghatározzák, az idősebbeket is érinti-e a közösségi oldalak és a féltékenység kapcsolata. „Az egyetemista korú alanyokkal végzett kutatás kiváló kiindulópont ahhoz, hogy újabb kérdéseket tegyünk fel azzal kapcsolatban, hogy miként befolyásolják ezek az új fórumok a felnőttek kapcsolatait és más társas folyamatokat.” – mondta Dr. Brenda K. Wiederhold, a CyberPsychology and Behaviour főszerkesztője.

Medipress


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4310 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x