Pályázat díjazza a kerékpárosbarát munkahelyeket illetve...
hirdetés
Címlap / Őrület / Pályázat díjazza a kerékpárosbarát munkahelyeket illetve településeket

Pályázat díjazza a kerékpárosbarát munkahelyeket illetve településeket

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-19

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium ismét meghirdeti a "Kerékpárosbarát Munkahely 2009" és "Kerékpárosbarát Település 2009" pályázatokat. A tárcák idén harmadik alkalommal bátorítják azon kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a környezettudatos közlekedési kultúra megteremtéséhez, és ily módon a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakításához. 

A közlekedési dugók, a parkolási nehézségek és a légszennyezettség jelentős problémát jelentenek a nagyvárosok számára. Az Európai Unió tagországaiban, így Magyarországon is kormányzati célkitűzés a tömegközlekedés és a kerékpározás népszerűsítése, amely kézenfekvő megoldást jelent a környezeti ártalmak csökkentésére és segíti a környezettudatos közlekedés elterjedését. A kerékpározás a városi közlekedésben az egyik legalacsonyabb helyigénnyel rendelkezik, és mivel nem kell számolni a közlekedési dugókkal és a parkolóhely keresésre fordított idővel, rövidtávon rendkívül gyorsnak bizonyul. A közlekedési és a környezetvédelmi tárca mindezek alapján támogatja a munkahelyek és önkormányzatok e téren alkalmazott példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit.

A „Kerékpárosbarát Munkahely 2009” pályázatra olyan munkáltatók, kis-, közép- és nagyvállalatok jelentkezését várják a tárcák, amelyek munkavállalóikat kerékpározásra ösztönzik, illetve a munkahelyi kerékpáros infrastruktúra állapotát, és a kerékpározás munkahelyi kommunikációját fontos feladatuknak tekintik.

A „Kerékpárosbarát Település 2009” pályázat keretében a minisztériumok olyan falvakat, városokat, megyei jogú városokat és fővárosi kerületeket díjaznak, amelyek településrendezési tervében a kerékpározás feltételeinek fejlesztése kellő hangsúllyal szerepel, a kerékpáros infrastruktúra minősége példaértékű, illetve a szemléletformálás akár kampányokban, oktatási programokban is megtestesül.

A pályázatok értékelésében a Kerékpáros Magyarország Szövetség, mint a magyarországi kerékpáros szervezetek ernyőszervezete vesz részt és szakmai tudása valamint tapasztalatai alapján ellátja a megfelelő civil ellenőrzési feladatokat a pályázatok elbírálása során. A közlekedési és a környezetvédelmi minisztérium bízik benne, hogy ebben az évben is számos munkahely és önkormányzat csatlakozik a szemléletformáló kerékpáros kampányhoz, bizonyítva ezzel, hogy elkötelezett a kerékpározás népszerűsítése iránt. 

A pályázati adatlap és felhívás 2009. augusztus 26-tól tölthető le az alábbi honlapokról: www.kvvm.hu, www.khem.gov.hu, www.kertam.hu, www.kmsz.hu.

Mindkét pályázatot 2009. október 30-ig lehet benyújtani postai és elektronikus úton is a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ címére. 
 
[ 818 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x