Fel kell-e venni a babát, ha sír?
Címlap / Őrület / Fel kell-e venni a babát, ha sír?

Fel kell-e venni a babát, ha sír?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Ha egy kismama úgy gondolja, hogy minden alkalommal fel kell kelnie, ha felsír a gyermeke, akkor a csecsemő rosszabbul fog aludni - derül ki egy friss kutatási anyagból. 

Izraeli kutatók munkája alapján kiderült, hogy lényegesen többször sírnak fel éjjel azok a csecsemők, akiknek édesanyja úgy gondolja, hogy ilyenkor mindenképpen vissza kell altatni a gyermeket ringatással, vagy más kényeztetéssel.

Azok viszont, akik meg tudják győzni magukat, hogy a kisgyermekeknek szükségük van arra, hogy megtanuljanak az anyjuk nélkül elaludni, azt érik el hosszabb távon, hogy a csecsemő kevesebbszer ébred fel, és ezáltal jobban alszik.

A Journal Child Development című szaklapban megjelent cikk szerint azok az anyák, akik már a szülés előtt azt gondolják, hogy a csecsemőknek ilyen esetben szükségük van az anyai (vagy apai) törődésre, sokkal hajlamosabbak arra, hogy éjjel a gyermeket elringassák, megöleljék, megetessék, vagy éppen a szülői ágyban próbálják maguk mellett elaltatni. 
Ez első hallásra rendkívül pozitív dolognak hangzik, de sajnos a szülők ezzel a viselkedéssel pont azt érik el, hogy gyermekük éjjel többször riad fel, és nehezebben alszik vissza. Liat Tikotzky és Avi Sadeh, a kísérletben résztvevő kutatók így nyilatkoztak: „A fokozott szülői aktivitás több éjjeli felébredést jelentett a gyermekek részéről.”

A szakértők 85 terhes asszony viselkedését követték nyomon a szülést megelőző időszakban, és az azt követő 12 hónapban.

Medipress
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1746 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x