Rengeteg gazdátlan kutyust sikerült megmenteni!
Címlap / Őrület / Rengeteg gazdátlan kutyust sikerült megmenteni!

Rengeteg gazdátlan kutyust sikerült megmenteni!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-12

Elérte céljait az a nagyszabású kampány, amelyet hazánk egyik legnagyobb állateledel gyártó és forgalmazó vállalata. A Pedigree® Örökbefogadási Programot eddig 4 kontinens 13 országában vezették be, a Közép-Európai régióban elsőként Magyarországon. 

A hazai kampány eredményeként október 6-án a vállalat 10 millió forintos támogatást nyújtott át 5 magyarországi menhelynek, amelyeket egy korábbi pályázat során választottak ki. (Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány, Mohácsi Városszépítő és Városvédő Egyesület Állatbarát Tagozat, NOÉ Állatotthon Alapítvány, Tolna Megyei Állat és Természetvédő Alapítvány, Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány).

„Hazánkban nemzetközi viszonylatban is sok házi kedvencet tartanak”
– hangsúlyozta már a kampány nyitányakor Prof. Dr. Solti László, a Szent István Egyetem rektora.  A kutyák száma óvatos becslések szerint is megközelíti a kétmilliót. Az emberi felelőtlenség következtében évente sok ezer négylábú kerül az utcára. Pontos felmérések nem állhatnak rendelkezésre, de a kóbor kutyák száma országos szinten több százezres nagyságrendű. „Úgy gondolom, a kampány mindkét célját elérte- hangsúlyozta a mai tájékoztatón a professzor - indulásként országosan is kiemelkedő számú kutya talált gazdára, ez óriási siker. De ami még ennél is fontosabb, az a felelősség erősödése. Elsősorban a diákjaimon mérem ezt le. Míg korábban évente százas nagyságrendben kellett elaltatni a kórházban hagyott kutyákat, most –különösen a külföldi hallgatók- magukhoz veszik a jobb sorsra érdemes állatokat.”

A kampány nagykövete, Hegyi Barbara saját kutyája mellé maga is örökbefogadott egy menhelyi komondort, aki új családjában a Dió nevet kapta. “Ez a nagy cég ezt a kampányt azért indította el, mert fontosnak tarja az elhagyott kutyák sorsát. De különösen a felelős állattartási kultúra erősítését. Örülök, hogy ebben részt vehetek, ezt képviselhetem. Ha az emberek elkezdenek azon gondolkodni, hogy örökbe fogadjanak egy kutyát - el is indult ez a folyamat-, amely nem lenne baj, ha divattá válna. Legyen akár “trendi” az örökbefogadás, mert annál kevesebb kóbor kutya lesz!"

“Az örökbefogadási Programnak több célja volt” - hangsúlyozta Ács Tamás, a MARS Magyarország ügyvezetője. Elsődlegesen a felelős állattartási kultúra további fejlesztése, azon belül is az örökbefogadás népszerűsítése Magyarországon. A kampány honlapja segítségével szeptember végéig közel 1300 kutyát fogadtak örökbe és jelenleg is mintegy 2000 kutyus vár gazdára. Vállalatunk már hosszú évek óta elkötelezettje a felelős állattartási kultúra megteremtésének állatmenhelyekkel történő együttműködésben. Korábbi programjaink lehetővé tették a magyarországi menhelyek megismerését, így ez évi másik célunk ezek megsegítése volt a Pedigree® termékek árbevételéből. Köszönettel tartozunk tehát azoknak a márkahű vásárlóknak akik rendszeresen vásárolták ezeket a termékeket, s ezzel lehetővé tették, hogy most öt menhely számára átadhassam a korábban felajánlott  összesen tízmillió forintot.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1442 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x