Müller Péter teaguru lett
Címlap / Őrület / Müller Péter teaguru lett

Müller Péter teaguru lett

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Müller Péter író vezette azt a teadélutánt, ahol a tea és az emberi kapcsolatok, a szellemi és fizikai állapot és a gasztronómia összefüggéseit ismerhettük meg. 

Magyarországon is forgalomba kerültek a Lipton Piramis teák, melyek a filter piramis formája és ezáltal nagyobb felülete miatt segítik a bennük lévő tealevelek és gyümölcsdarabok ízének kioldódását, így fokozzák a teázás élményét és még több titkot engednek felszínre jönni a tea varázslatos világából.

„Ebben az őrült világban kell egy olyan sziget, ahol nyugalom van, ahol béke van.” – mondja a nagy mesélő, Müller Péter. „Ha valaki egy étteremben valamilyen teát rendel, tudom, hogy nyugalmat keres. A barátság szelleme tölti meg azokat a teázós estéket, ahová ez a misztérium beszivárog. A nyugalom csodálatos dolog, a nyugalom teremt alkalmat arra, hogy egy másik emberrel igazán találkozzunk. A teába a nyugalom eszközét is lássuk bele.”

„Thomas Liptonnak az volt az elképzelése, hogy kiváló minőségű teát szeretett volna kínálni a vevőinek, ezért vásárolta meg első saját ültetvényeit, amelyeket aztán folyamatosan fejlesztett. A királynő olyannyira honorálta törekvéseit, hogy elismeréseképpen lovaggá ütötte” – mondta Rajnai Ágnes, a kategória igazgatója

A tea nem csak az élvezeti értéke miatt fogyasztandó, hanem jótékony élettani hatása miatt is – mondta Antal Emese dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

„A teát vastagabb falú, porcelán – ha lehet előmelegített - csészékben tálaljuk, hogy ne hűljön ki olyan gyorsan a víz, és a tea megfelelően ki tudjon oldódni. Soha ne forraljuk, csak forrázzuk le" – mondta Liptai Zoltán, mesterszakács, gasztronómus. „Magyarországon nem jellemző még a teával főzés, de nívósabb éttermekben már kísérleteznek vele. Vannak olyan ételek, amiket otthon is könnyedén elkészíthetünk teával, például ha hideg vagy meleg gyümölcsleveseket víz helyett gyümölcsteával készítünk el, sokkal gazdagabb lesz az ízük ”

A világon minden másodpercben több ezer ember ismeretlenül is egy közösséget alkot, amikor belekortyol egy-egy csésze teába.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2118 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x