Sztárdömping egy jó ügyért: Jótékonysági koncert napközik...
Címlap / Őrület / Sztárdömping egy jó ügyért: Jótékonysági koncert napközik létrehozásáért Böjte Csaba szervezésében!

Sztárdömping egy jó ügyért: Jótékonysági koncert napközik létrehozásáért Böjte Csaba szervezésében!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

A Republic együttes, a Bolyki Brothers, Lovasi András, Deák Bill Gyula, Oláh Ibolya, Tóth Vera, a 4 FOR Dance, Takáts Tamás, Ferenczi György és L.L. Junior is csatlakozott az idei Jobb Velünk a Világ! 2009 programhoz. 

Presser Gábor mellett a Republic együttes, Bolyki Brothers, Lovasi András, Oláh Ibolya, Tóth Vera, 4 FOR Dance, Deák Bill Gyula, Ferenczi György, Takáts Tamás, L.L. Junior, Salsa Picante, Roll Dance, Karaván Familia, Villon Trió és a Szendrőládi Cursillo együttes is csatlakozott a Jobb Velünk a Világ! 2009 programhoz. A népszerű művészek október 18-án, a Papp László Sportarénában lépnek színpadra a Nemadomfel Együttessel közösen. A sérült emberek, együttműködve más hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjaival, az árva gyerekekkel és a cigányság képviselőivel segíteni szeretnének, és felhívni a társadalom figyelmét a program legfontosabb üzenetére: „Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy valaki másnak segítsen, csak örömmel és nyitott szívvel kell tekinteni a világ és mások felé!” A bevételből a Böjte Csaba által szervezett erdélyi napközik mintájára itthon is hasonló intézményeket szeretnének létrehozni, az elsőt Borsod megyében, Szendrőládon. Az est házigazdája: Várkonyi Attila, Mezei Ádám és Farkas Miklós lesz.

Az elmúlt évben a világon egyedülálló, új kezdeményezést indított el a sérült emberekből álló Nemadomfel Együttes, melynek tagjai azért fogtak össze, hogy rászoruló ép társaiknak segítsenek. Tavaly, 2008-ban egy rendhagyó, „paradigmaváltó” programot szervezett a Nem Adom Fel Alapítvány a Papp László Sportarénában, sok más szervezettel összefogva. A rendezvény különlegessége az volt, hogy a koncerttel, fogyatékkal élő fiatalok támogatták árván maradt ép társaikat. A tavalyi évben, több mint 8000 néző gazdagodott nemcsak zenei, de spirituális élményekkel is. A sérült fiatalok Rúzsa Magdival, Révész Sándorral, Presser Gáborral, Kikivel, Várkonyi Attilával és még sok más neves előadóművésszel állhattak egy színpadon és énekelték együtt: Soha nem adjuk fel!”

A kezdeményezés olyannyira sikeres volt, hogy a kijelentést később tettek is követték. A fiatalok nem adták fel és eldöntötték, hogy ebben az évben a tavalyi kedvezményezett Dévai Szent Ferenc Alapítvánnyal és segíteni akaró roma emberekkel közösen a hátrányos helyzetű gyerekeket támogatják.

2009. október 18-án a Papp László Sportarénában újra bebizonyítják a szervezők, hogy nehéz élethelyzetekben is észre lehet és kell venni a magunk értékeit és mindenki, aki akar, képes lehet arra, másoknak segítsen.

Egy hónappal ezelőtt a Nemadomfel Együttes tagjai a Köztársasági Elnöki Hivatalban jártak, hogy felkérjék Sólyom László Köztársasági elnök urat, hogy vegyen részt az október 18-i eseményen. Az Elnök úr örömmel elfogadta a felkérést és biztosította a zenészeket arról, hogy személyével is megtiszteli a koncertet. A koncert fővédnökei a jelenlegi Köztársasági elnök Sólyom László és Erzsébet asszony, védnökei pedig Göncz Árpád és Zsuzsa asszony, Mádl Ferenc és Dalma asszony.

Ebben az évben is a legnépszerűbb hazai művészek álltak az ügy mellé.

Presser Gábor az idén elvi támogatóként vesz részt, az Aréna óriásszínpadán fellépő művészek és együttesek (Nemadomfel Együttes, a Republic, Lovasi András, Oláh Ibolya, Tóth Vera, a 4 for Dance, a Bolyki Brothers, Deák Bill Gyula, Ferenczi György, Takáts Tamás, L.L. Junior, a Roll Dance, a Karaván Familia és a Villon Trió) pedig zenei programjaikkal és egyéb színvonalas műsorukkal gazdagítják majd az estet.

Deák Bill Gyula kifejezte, hogy teljes mértékben átérzi a kezdeményezést: „Bár fél lábbal élek, én is mindig segíteni próbáltam minden jó ügynél.”

"Mivel csapatunkat egy tehetségkutató műsorban fedezték fel, mi is figyelmet fordítunk arra, hogy támogassuk a hátrányos helyzetű fiatalokat, különös tekintettel a tehetségek felzárkóztatására. A ,,4 for Dance for talent” programunk éppen az ilyen hátrányos helyzetben élő tehetséges fiatalokat támogatja.” –nyilatkozta a 4 for Dance együttes.

A Republic Együttest, amikor megkerestük ezzel az eseményre írott dalszöveg tervvel válaszoltak: „Árnyak csörtetnek felfelé a dombon… büszke lábon könnyen vagy botra dőlve, fűbe kapaszkodva, csörögve, csúszva és keréken törekszik fel Minden, hogy megálljon a lemenő pompás aranyfényben némán…, csendben egymás mellett.”

Hazánkban megközelítőleg 600 000 fogyatékkal élő ember él. A fogyatékkal születő kisbabák fogyatékosságtípus szerinti megoszlása az eddigi tapasztalatok szerint különbözik egymástól, ugyanis a fiúk körében magasabb az értelmi fogyatékosok, alsó, felső végtag hiányából adódó fogyatékosságúak és az egyéb testi fogyatékosok aránya. A mozgássérültek és a gyengén látók hányada viszont a kislányoknál jellemzőbb.

A fogyatékkal élő fiatalok szempontjából a társadalmi elfogadásnak, figyelemnek óriási szerepe van. Többnyire úgy nőnek fel, hogy nem tekintik őket egyenrangú partnernek és nem remélnek tőlük semmit. Pedig megfelelő fejlesztéssel ezek a gyermekek ép társaikhoz hasonló életet tudnak élni, az önállóság sokkal nagyobb szintjét lehetnek képesek elérni, felnőttként munkát vállalhatnak, be tudnak illeszkedni a társadalomba.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1692 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x