Kitörni készül a szupervulkán? Elpusztulhat az emberiség!...
Címlap / Őrület / Kitörni készül a szupervulkán? Elpusztulhat az emberiség!

Kitörni készül a szupervulkán? Elpusztulhat az emberiség!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

A Föld számos működő vulkánjai közt vannak kivételesen veszélyesek is, amelyek kitörése ezerszerese lehet egy átlagos vulkánénak. Ezek az úgynevezett szupervulkánok szerencsére ritkák, és kicsi az esély, hogy működésbe lépnek, ám az idő előre haladtával ez az esély egyre nagyobb.  

A legfenyegetőbb veszély a Yellowstone Park szupervulkánja, amely nagyjából 600.000 évente lép működésbe. A legutóbbi kitörés 640.000 évvel ezelőtt történt, és a vulkán a mai napig aktív! Sőt, egyre aktívabb,  és ez igencsak aggasztja a kutatókat. És nem csak őket. Ha egy ilyen szupervulkán működésbe lép, akár az egész emberi civilizáció eltűnhet a bolygó felszínéről. Ezelőtt 75.000 esztendővel az indonéziai Toba szupervulkán hatalmas kitörése majdnem lesöpörte az emberiséget a Földről. Mitokondriális DNS vizsgálatokkal az emberek „családfáját” anyai ágon nyomozó tudósok megállapításai szerint a Toba kitörését követő időkben az emberiséget mindössze 5-10 ezer fő képviselte az egész bolygón!!!


Hasonló kitörést tesznek felelőssé a Perm végi kihalásokért is, amikor a Föld akkor élt fajainak 90%-a kipusztult egy szibériai szupervulkán kitörésekor. Ilyen szupervulkánok közé tartozik a Yellowstone-park területén elhelyezkedő kaldera, mely eddig 600 000 esztendőnként szeretett kitörni. Legutolsó ilyen kitörése pont 600 000 éve volt… Azt, hogy aktív a vulkán , pontosan mutatják a rendszeres földrengések a és a talajszint magasságának változása is. Az elmúlt évtizedek során nagy mértékű (60 év alatt 83 cm) emelkedés és kis mértékű süllyedés mutatkozott a kaldera területén – mintha a vulkán sóhajtana. Ha most bekövetkezne egy újabb kitörés, az nem csak az USA lakosságának jó részét irtaná ki közvetlenül, hanem valószínűleg a Toba kitöréséhez hasonló arányban csökkentené a túlélő emberiséget is. Teljesen összeomlana a mezőgazdaság a bolygón, nagy részben elpusztulnának az állatok és a növények, a hirtelen jött vulkáni tél (melyhez egy nukleáris tél hasonlít talán legjobban) óriási energiaválságot idézne elő, és aki ezek után még életben volna, az lassan éhen halna…  A történelem során számos vulkáni katasztrófa történt már, kisebbek és nagyobbak egyaránt, mint például a Vezúv 79-es kitörése, vagy a mínoszi kultúrát elsöprő Thíra – ez már egy jóval nagyobb katasztrófa volt – egészen a dínók kipusztulásáig, amelyet igen sok tudós szintén a szupervulkánok számlájára ír.

Most a figyelem középpontjában a Yellowsone Park szupervulkánja áll, amely már három alkalommal – 640.000, 1.3000.000 és 2.100.000 évvel ezelőtt - a teljes pusztulás szélére sodorta a földi életet, és nagy valószínűséggel tartogat még meglepetést az emberiség számára is. Persze az sem kizárt, hogy valamelyik másik – akár tenger alatti  - szupervulkán megelőzi, hiszen a Föld számos pontján igen aktív vulkanikus tevékenység folyik. Az esély bármennyire csekély, az biztos, hogy előbb-utóbb bekövetkezik. Kérdés: túléli-e az emberiség?
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10269 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x