Őszi nagytakarítás a Lánchídon - Falfirka-mentesítés,...
Címlap / Őrület / Őszi nagytakarítás a Lánchídon - Falfirka-mentesítés, korláttisztítás

Őszi nagytakarítás a Lánchídon - Falfirka-mentesítés, korláttisztítás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Több korábbi állomás (Nagykörút, Rókus Kórház, Erzsébet-híd, stb.) után 2009. október 15-én került sor a Szeretem Budapestet Mozgalom (SzeBu) szervezésében, a Messer Hungarogáz Kft. aktív együttműködésével, az immár hagyományosnak számító őszi falfirka-mentesítési akcióra. A szervezők ezúttal a Lánchíd - mint Budapest emblematikus műtárgya, jelképe és mint a Világörökség része - megszépítését tűzték ki célul: a SzeBu az akciót Podmaniczky báró emlékének ajánlja. 

A Szeretem Budapestet Mozgalom idén is megrendezi az őszi falfirka-mentesítő akcióját, ezúttal 2009. október 15-én 10 órától letisztították a Lánchidat. A SzeBu és a Podmaniczky Páholy az akciót Podmaniczky báró emlékének ajánlja, aki a Fővárosi Közmunkák Tanácsa elnökeként 1873 és 1905 között tevékeny részt vállalt a főváros fejlesztésében. A résztvevők a báró emléke előtt tisztelegtek a felújított Lánchíd Palota (egykor a Fővárosi Közmunkák Tanácsának épülete) homlokzatán elhelyezett emléktáblánál. 

A Lánchíd Budapest jelképeként kiemelt fontosságú a város életében, speciálisan tisztítható felületei különleges eljárásokat igényelnek. Ezért a Messer olyan innovatív szárazjeges tisztítási technológia biztosítását ajánlotta fel, amellyel a Világörökség részét képező műemlék kőfelülete is megóvható. A Dunára és környezetünkre való tekintettel a falfirka-mentesítési munkálatok – a Lánchíd korlátjainak és kőfelületeinek letakarítása – környezetkímélő technológiával történnek. 

Ezen a kiemelt napon társadalmi összefogást kezdeményeztek, civil szervezetek meghívásával, cégek, közéleti személyiségek, hírességek bevonásával.

Az esemény szervezői szeretnék elgondolkoztatni a városlakókat a graffiti szerepéről. A városban található falfirkák, azaz „tag”-ek esztétikailag rontják az összképet, illetve komoly anyagi károkat okoznak a budapestieknek. Azonban egy legális felületen, igényesen elkészített rajz, egy street art irányzat egész más nézőpontba helyezi a graffitisek, illetve alkotásaik megítélését. 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1138 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x