Kisasszony, maga elcsábítaná a tanár urat?
Címlap / Őrület / Kisasszony, maga elcsábítaná a tanár urat?

Kisasszony, maga elcsábítaná a tanár urat?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-21

A "villantó" hallgató lányok olyan mellékes örömök, aminek a férfi akadémikusok örülhetnek - állítja egy brit egyetem tanára.  


Rendezvénynaptár

Egy brit egyetem magasrangú tanára szerint a fiatal, bájaikkal nyíltan kacérkodó női hallgatók a férfi akadémikusok számára afféle mellékes örömforrások. Terence Kealey, a Buckinghami Egyetem munkatársa szerint minden előadó látott már olyat, amikor egy-egy női hallgató megmutatta a vonalait az előadóteremben, de az angol tudós arra figyelmeztet, ezek a jelenségek semmiképpen nem jogosítanak fel senkit arra, hogy a látszólag felkínálkozó hölgyhöz akár egy ujjal is hozzáérjen.

Kealey fenti véleménye, amikor megjelent a Times Higher Education magazin hasábjain, szinte azonnal nagy vihart kavart, a diákjogi szervezetek szerint a kijelentés a női nemmel szembeni tisztelet elképesztő hiányáról tanúskodik. A klinikai biokémikus Kealeyt ismerők ugyanakkor azt hangoztatták, a tudós véleménye igazából csupán tréfa volt.  Kealey arról írt a magazinban megjelent cikkében, hogy azzal a mítosszal már régesrég le kellene számolni, hogy egy hallgató és egy tanár közti esetleges szexuális kapcsolat, vagy akár flörtölés a tanár hatalmával való visszaélését jelenti. A brit tudós szerint ezek ma már azért sem igazak, mert a felsőoktatási intézményeken folyó munkát ma már nagyon szigorúan ellenőrzi több szervezet is, amelyek semmiképpen nem tennék lehetővé, hogy valaki indokolatlanul jobb osztályzatot kapjon, pl. némi erotikus kalandért cserébe a professzorától.

Kealey szerint az utolsó ilyen eset 1982-ben történt egy dél-angliai egyetemen. A brit akadémikus szerint a magamutogató, flörtölő diáklányok valószínűleg a romantikus történetekben – melyeknek nem egy szépirodalmi példája is akad – olvasottak alapján fantáziál a professzor-diák kapcsolatról, ám jobb, ha az oktatóknak helyén van az esze, és a mindent a szemnek, semmit a kéznek elvét követik. Kealey véleménye azonban megosztotta a diákokat és az oktatókat egyaránt. Véleményét többen elfogadhatatlannak tartják, és még akkor is elítélően nyilatkoznának írása tartalmáról, ha azt viccnek szánta volna.

A téma két szemszögből is vizsgálható. Vélhetőleg mindkét esetben volt már visszaélés és lesz is. Szinte nincs olyan egyetemista, aki ne hallott volna már a tanárba szerelmes csoporttársáról. Természetesen a dolog megtörténhet, főként a felsőoktatásban, ahol a tanuló és tanár közötti korkülönbség gyakran nem túl nagy. A dolog természetesen a visszaéléstől helytelen, maga a vonzalom ténye nem. Azt azonban látni kell, hogy tanárok, és általában a férfiak korunk társadalmaiban erősen ki vannak téve a nők erotikus kisugárzásának és a vágyak bombázásának, hiszen az egyházi intézményeket leszámítva senki sem írja elő, hogy miként illik megjelenni az utcán vagy egy iskolában, plakátok, reklámok, és a divat egyaránt egy fogyasztói ingerlés, amit a férfiaknak nap mint nap ki kell állniuk. - a szerk.

Medipress

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3224 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x