Teljes körű e-akadálymentesítés az önkormányzati ügyintézésben...
Címlap / Őrület / Teljes körű e-akadálymentesítés az önkormányzati ügyintézésben

Teljes körű e-akadálymentesítés az önkormányzati ügyintézésben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az e-önkormányzati rendszer elterjedése jelentősen javíthat a mozgáskorlátozottak és a különböző mozgásszervi panaszokkal élők helyzetén. Az otthoni ügyintézést megkönnyítő rendszer lehetővé teszi a mozgáskorlátozottak számára, hogy hivatali ügyeiket otthonról, számítógépük segítségével intézzék. 

A hivatali ügyek intézésében a mozgáskorlátozott személyek számára nem feltétlenül a hivatalba való bejutás okoz problémát, – immáron nagyon sok önkormányzat akadálymentesítette épületeit – hanem az oda való eljutás. Magyarországon a tömegközlekedési eszközök akadálymentes használata a legtöbb településen nem biztosított, így a hivatalok megközelítése sok esetben szinte leküzdhetetlen akadályként jelenik meg a mozgáskorlátozott személyek előtt.

Ezeket az akadályokat oly módon lehetne nagymértékben csökkenteni, hogy a hivatal fizikai akadálymentesítése mellett a lakosság otthonai és a hivatal közötti utat virtuálisan is akadálymentesítik. Ezt leginkább egy olyan elektronikus rendszer kialakításával lehet megtenni, amely lehetővé teszi a felhasználó és a hivatal közötti földrajzi távolság minimalizálását az Internet segítségével. Az e-önkormányzati rendszeren keresztül az állampolgárok otthonukból, az Interneten keresztül intézhetik hivatali ügyeiket, mint a közterület foglalás, működési engedély kérelem, helyi adóbevallás, kereskedelmi szálláshely engedélyek, állatvédelmi ügyek.

A rendszeren keresztül lehetőség nyílik továbbá információk gyűjtésére például a települési rendezési tervekről, építési lehetőségekről, helyi rendeletekről, határozatokról, adók mértékéről, közszolgáltatások díjáról, azok rendjéről (víz-, csatornadíj, hulladék szállításdíja), időpontja, stb.), valamint helyi pályázatokról. A hiteles forrásból származó információkkal ugyanis tovább lehet egyszerűsíteni, rövidíteni a hivatali ügyintézést.

A rendszer kialakítása során nem csak a hivatali ügyek kényelmes, sorban állás nélküli lebonyolítása fontos szempont, de figyelembe kell venni azoknak az embereknek az igényeit, akik számára ez az egyetlen lehetőség az ügyintézésre.

A szentendrei kistérségben az IQSYS ZRt. által idén kialakított e-önkormányzati rendszer segítségével a kistérség összes településén használhatóvá válik az e-ügyintézés néhány modulja, melyeknek a körét folyamatosan bővítik.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1333 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x