Rio a legjobb hely a melegeknek a világon
Címlap / Őrület / Rio a legjobb hely a melegeknek a világon

Rio a legjobb hely a melegeknek a világon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-15

"A világ legjobb úticélja melegeknek" titulussal gazdagodott Rio de Janeiro, amely örül a címnek, és reméli, hogy az segít fellendíteni a megtorpant idegenforgalmat. 

A Forbes magazin által nemrégiben a világ legboldogabb nagyvárosának választott brazil metropoliszt a meleg utazási irodák minapi bostoni kongresszusának küldöttei találták a legjobb helynek a meleg turisták számára is, és ezt megerősítette a TripOutGayTravel.com portál és a Logo amerikai melegtévé közös internetes szavazása is, amelyen 100 ezer voksot adtak le maguk az utazók.

Eduardo Paes riói főpolgármester örömét fejezte ki a titulus fölött, amely szerinte a minden látogatót megillető brazil vendégszeretet elismerése. "Büszke vagyok arra, hogy egy olyan városnak lehetek a polgármestere, amely tiszteletben tartja, sőt értékeli a különbözőséget" - mondta a polgármester.


A pangó idegenforgalmú metropolisz a 2014-es labdarúgó világbajnokság és a 2016-os olimpia húzóereje mellett a melegekre is számít: a helyi idegenforgalmi szövetség nem véletlenül hangoztatja kampányában, hogy a rióiak "fajtól, vallástól és szexuális irányultságtól függetlenül harmóniában élnek".

Tavaly 1,7 millió külföldi turista kereste fel a cukorsüveg lábánál elterülő várost, ami 100 ezerrel marad el a 2004-es forgalomtól.


A legjobb gay úticélként Rio olyan vetélytársakat vert meg fölényesen, mint a melegek iránti vendégbarátságáról régóta ismert Sydney, Montreal, London, Barcelona vagy Buenos Aires.

Az újabb kedvező titulus elnyerése kapóra jött a brazil nagyvárosnak, amely az eltelt hetekben a számos halálos áldozatot követelő utcai erőszakról és a drogbűnözésről szóló rossz hírekkel került be a világsajtóba. Az 1000 riói nyomornegyed némelyikében szinte naponta történik utcai lövöldözés; ezeket a turistáknak célszerű messze elkerülni.

A Forbes amerikai üzleti magazin mindenesetre még az újabb erőszakhullám előtt találta a legboldogabbnak Riót a világ vizsgált 50 nagyvárosa között.

A bostoni melegturisztikai vásáron amúgy "az év felfedezettje" Curacao szigete lett, a "földkerekség legszexibb helyének" pedig Marais párizsi bohémnegyedet választották.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2562 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x