HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-24
Címlap / Őrület / Csokimúzeum

Csokimúzeum

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-08-24

A Millenniumi Kereskedelemtörténeti Csokoládé Múzeumot érdemes meglátogatni minden nassolónak!  

 

Sok meglepetéssel várja az ínyenceket a főváros XVI. kerületében, egy hajdani nemesi kúriában.

"Az édességek királya a csokoládé" néven megalakult Millenniumi Kereskedelemtörténeti Csokoládé Múzeumot - a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeummal karöltve a Féda Kft. hozta létre. A cég tájékoztatója szerint a látogatók század eleji környezetben filmvetítéseken ismerkedhetnek meg a csokoládé történetével, előadásokat hallhatnak a kakaóültetvényekről és magáról az édességről, továbbá láthatnak és kóstolhatnak különleges, régi receptek alapján készült finomságokat.

Az érdeklődők választ kaphatnak arra is, hogyan készül a nugát, melyik mandulafajta a legalkalmasabb a desszerthez, illetve mi a különbség a különféle marcipánok között. A kóstolás során egy-egy terméknek, például a marcipánnal töltött csokigolyónak akár többféle változatát is megkóstolhatják, s a múzeumban a különböző csokoládéfajtákhoz illő likőrt, bort, teát vagy kávét is kínálnak.

A kezdeményezők szeretnének megemlékezni a régi idők híres magyar csokoládékészítőiről és gyárairól is. Az árpádföldi, Bekecs utca 22. szám alatt található intézmény ezek mellett gyermekprogramokkal (csokirulett, csokoládé-pénzverés, csokoládégolyó-készítés), és egy különleges ínyencséggel, lábasban sült csokoládéval várja az érdeklődőket. Ínyencek ide érdemes ellátogatni!
 
 
[7075]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó
Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
Sokan mondják, hogy tökéletes autógumi nem létezik. Ezt azért megcáfolnánk, de tény, hogy minden időjárási viszontagsághoz más-más típus való... tovább >>

 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot


x