Mégiscsak volt Loch Nessi szörny?
Címlap / Őrület / Mégiscsak volt Loch Nessi szörny?

Mégiscsak volt Loch Nessi szörny?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-20

Újabb elmélet a Loch Ness tavában pórtyázó szörny kibenlétére. 

A skóciai Loch Ness tavában élő állítólagos szörny tisztelői újabb érvbe kapaszkodva támaszthatják alá kedvencük létezését. Brit tudósok ugyanis kimutatták, hogy az észak-angliai partok mentén, nem messze a híres skóciai tótól valóban élt egy hosszú nyakú, hatalmas uszonyokkal rendelkező dinoszaurusz, mégpedig 132 millió évvel ezelőtt.

Mint a dpa hírügynökség beszámolt róla, Scarborough falu közelében egy sziklánál nemrég megtalálták a Plesiosaurus nevű őshüllő csaknem teljes csontvázát. Az értékes leletre egy amatőr őskövület-vadász bukkant.

Nagy-Britanniában korábban előkerültek már 200, illetve 90 millió éves korú Plesiosaurus-csontvázak, ám a köztes időszakból nem maradtak fenn hüllőcsontok. A most megtalált csontváz "olyan korból származik, amellyel kapcsolatban még szinte semmit nem tudtunk az őshüllők fejlődéséről" - mondta Mark Evans, a leicesteri múzeum geológusa a The Independent munkatársának.

Will Watts ősgyík-szakértő viszont csöppet sem hisz abban, hogy a Loch Ness-tóban ma az őskori hüllő leszármazottai úszkálnának. Igaz, még Watts is elismeri, hogy ha a Plesiosaurus "kidugta volna a fejét a vízből, akkor pontosan ugyanúgy nézett volna ki, mint az a micsoda a Nessie-fényképen, amely utólag hamisítványnak bizonyult".

A tó titka már hosszú évek óta izgatja a kutatók és lelkes amatőrök fantáziáját. Pár éve egy kutatócsoport kis tengeralattjáróval pásztázta majdnem végig a tavat, de semmiféle szörnyre nem bukkantak. Igaz csak néhány napjuk volt a kutatásra pénz hiányában.

Forrás: stop
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4450 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x