Párizsi szalon a sikeres váláshoz
Címlap / Őrület / Párizsi szalon a sikeres váláshoz

Párizsi szalon a sikeres váláshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-07

Új kezdet névvel először rendezték meg a hét végén Franciaországban a válni vagy szakítani készülő párok és az özvegyek szalonját. 

A párizsi esemény potenciálisan 11 millió franciát érinthet, az országban ugyanis minden második házasság válással végződik.

A szervezők szándékai szerint az ilyesfajta rendezvény segíthet a pároknak a válás nehéz döntésére való felkészülésben, illetve életük sikeres újrakezdésében. Meggyőződésük szerint a szakításokat követő anyagi, lakásügyi vagy akár munkahelyi problémák lényegében megelőzhetők.

A "vásáron" az érdeklődők minden olyan szakma képviselőivel találkozhattak - az ingatlanközvetítőktől, az ügyvédeken, a közjegyzőkön, a magándetektíveken és a biztosítókon át a pénzügyi tanácsadókig -, amelyek gyakorlói közreműködnek a válások lebonyolításában.


A jövőbeni exek tanácsot kérhettek a vagyonelosztáshoz, a tartásdíj kiszámolásához és a gyermekelhelyezéssel kapcsolatos problémákhoz. A válás miatt szenvedők pszichológusokhoz fordulhattak, és külön szakemberek foglalkoztak a válófélben lévő szülők gyermekeivel.

A válás utáni sikeres újrakezdéshez utazási irodák, társkereső klubok, lakásberendezők és imázsjavító tanácsadók szolgáltak hasznosítható ötletekkel. Ez utóbbiak az új élethez új stílust, új frizurát és új életmódot javasoltak. De a válságba került párok olyan közvetítőkkel is találkozhattak, akik a kapcsolat megmentése érdekében segítenek túljutni a konfliktusokon.

Brigitte Gaumet, a szalon igazgatója a France Info hírrádióban elmondta, hogy a meghívott szakemberek munkájának 30-40 százalékát a váló párok közti konfliktusok kezelése teszi ki. A válás mára "banális" dolog lett a társadalomban, de az abban érintett embereknek attól még még életük egyik legnagyobb tragédiája marad - a szalon nekik kínált megoldásokat és segítséget.

Tény, hogy Franciaországban a válások 55 százaléka közös megegyezéssel történik, és a bírósági eljárás az utóbbi években egyszerűsödött és lerövidült. A szakító párok hatvan százalékának azonban kiskorú gyermekei vannak, akiket szüleikkel való viszonyukban és az iskolai előmenetelükben is visszavet a családi konfliktus.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1454 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x