Az év női: Michelle Obama, Rihanna és Serena Williams
Címlap / Őrület / Az év női: Michelle Obama, Rihanna és Serena Williams

Az év női: Michelle Obama, Rihanna és Serena Williams

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az amerikai first lady, Michelle Obama mellett mások között Rihanna barbadosi születésű énekesnő, Stella McCartney brit divattervező és Serena Williams többszörös Grand Slam-győztes amerikai teniszező részesült a Glamour magazin Év Nője díjában. 

Az 1939-ben alapított lap 20 éve adja át a díjat, amellyel olyan nőket tüntet ki, akik nagy jelentőségű tetteket vittek véghez a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a sportban, a divatban, a tudományban vagy a politikában.

Rihanna azt követően került a díjazottak listájára, hogy nyilvánosan is szót emelt a családon és a párkapcsolaton belüli erőszak ellen, és arra buzdította bántalmazott nőtársait, hogy kövessék példáját. (Rihannát barátja, a szintén énekes Chris Brown verte meg még az év elején, az ügyből bírósági eljárás lett; a férfit felfüggesztett börtönre és közmunkára ítélték.)


A first lady a mentori szolgálat jelentőségének előtérbe helyezéséért részesült a kitüntetésben: Barack Obama elnök felesége számos program és kezdeményezés fölött vállalt védnökséget. "Elkötelezett a lányok következő generációja iránt, kitágította horizontjukat azáltal, hogy arra biztatja őket, hogy a jövő új vezetőjeként lássák magukat" - indokolta az elnökfeleség kitüntetését a magazin.

Stella McCartney divattervezőt munkája mellett állhatatos vegetarianizmusáért, illetve az állatok jogaiért folytatott harcáért, valamint azért ismerték el, mert nem hajlandó bőrrel és szőrmével dolgozni.

A sportolók közül Serena Williams vehette át a díjat: a teniszcsillagot alapítványi fáradozásaiért tüntették ki. A sportoló alapítványa amerikai főiskolásokat támogat, de a közelmúltban egy elemi iskolát is létrehozott Kenyában.

Az év női között szerepel az a két újságírónő - Laura Ling és Euna Lee -, akiket azt követően vettek őrizetbe Észak-Koreában, hogy riportot készítettek az éhezés elől Kínába menekülő észak-koreai nőkről. Az újságírók szabadon bocsátását végül hosszas diplomáciai tárgyalások után érte el az Egyesült Államok.

Kitüntették Susan Rice amerikai politikust is, aki az Egyesült Államok első női ENSZ-nagyköveteként az amerikai politikai napirend homlokterébe helyezte a nők ügyét a világszervezetben.

Az év női között szerepel Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó felesége, Maria Shriver is, akit azért dicsértek, mert az állam first ladyjeként a változás és a női vezetés jegyében fogalmazta újra szerepét.

(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4490 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x