Bemutatkoztak a brit rekordlottózók
Címlap / Őrület / Bemutatkoztak a brit rekordlottózók

Bemutatkoztak a brit rekordlottózók

Forrás: MTI
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Bemutatkoztak kedden minden idők legnagyobb brit lottófőnyereményének nyertesei, akik közül többen már fel is mondtak nem túl jól fizető munkahelyükön. 

A EuroMillions nevű nemzetközi lottójáték halmozódó főnyereménye 91 millió font (26 milliárd forint) volt. A mesébe illő összegen hét liverpooli telefonos ügyfélszolgálati alkalmazott és egy szerény körülmények között élő walesi házaspár osztozik.

A 45,5 millió font igencsak jól jött a dél-walesi Newport közelében élő Les Scaddingnek és feleségének, Samanthának. Az 53 éves Scadding, aki gépszerelői szakmával bír, ugyanis majdnem egy éve munkanélküli.


A nyerteseket bemutató keddi sajtóértekezleten elmondta: amikor szombaton bement a helyi Tesco áruházba, hogy megnézze, nem nyert-e valamennyit a két fontért árult lottószelvénnyel, bankszámlája már 68 font mínuszban volt.

Már azt gyanúsnak találta, amikor a lottópultnál közölték vele, hogy fel kell hívnia a Camelotot, a nagy-britanniai lottójátékokat működtető céget, mivel ez csak nagyobb nyeremények esetén előírás.

Scadding és felesége otthon, az interneten ellenőrizte a nyereményt. "Ezután volt néhány mókás percünk, amíg végleg le nem esett tantusz" - fogalmazott kedden a munkanélküliből sokszoros milliomossá vált walesi gépész.


A házaspárnak mindazonáltal szerény igényei vannak, legalábbis a megnyert tízmilliókhoz képest. Samantha, aki egyszemélyes marketingvállalkozását működteti otthonról, kijelentette: most talán "nem kell már annyira taposni a gázpedált ... és lehet egy kicsit lazítani".

Férje a tervekről egyelőre annyit közölt: valószínűleg vesz magának egy Range Rover terepjárót, de elköltözni nem akarnak Dél-Walesből. Az újságírók unszolására azonban még annyit elárult: lehet, hogy egy barbadosi nyaralóval is meglepik magukat.

Scaddingék - hirtelen támadt vagyonuk alapján - olyan hírességeket is megelőznek, mint Sir Michael Caine színész, vagy Sir Cliff Richard popsztár.

A The Sunday Times által a brit pénzarisztokráciáról évente közzétett gazdagsági rangsor - Rich List - idei kiadása szerint Sir Michael becsült vagyona éppen 45 millió font, amivel a 76 éves veterán színész az 1203. leggazdagabb brit. Sir Cliff bankszámláján még kisebb összeg szerénykedik: a 68 éves énekes 40 millió fontja az 1348. helyhez volt elégséges a kétezer nevet soroló idei bővített listán.

A főnyeremény másik 45,5 millió fontján egy elektronikai cég liverpooli telefonos ügyfélszolgálati központjának hét alkalmazottja osztozik. Illetve már csak volt alkalmazottakról van szó, ugyanis a keddi sajtóértekezleten bejelentették:  mindannyian közölték főnökeikkel, hogy felmondanak. A fejenkénti 6,5 millió font nyereményt úgysem tudnák sokkal megfejelni, hiszen - mint kiszámították - átlagosan 150 évig kellene dolgozniuk, mire jelenlegi fizetésükkel ennyit összegyűjthetnének...

(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1637 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x