A kozmetikai sebészet veszélyes
Címlap / Őrület / A kozmetikai sebészet veszélyes

A kozmetikai sebészet veszélyes

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

A szépítészeti műtétet vállalókra ma nagyobb veszély leselkedik, mint a múltban bármikor. Legalábbis Nagy-Britanniában.  

A Klinikai Kockázat című tudományos folyóirat különszámot szentelt e problémának. A Royal Society of Medicine folyóirata szerint "az Egyesült Királyságban az orvostudománynak jelenleg nincs olyan része, ahol a betegeknek nagyobb védelemre lenne szüksége, mint a kozmetikai sebészetben. Szigorúan ellenőrizni kell ezen a területen a reklámot, beleértve az internetes hirdetéseket is, és e sebészeti ág pontos szabályozására van szükség".

A kozmetikai sebészetben dolgozók aligha érezhetik, hogy külső támadás indult ellenük. Az egyik dolgozatot Nigel Mercer, a Brit Esztétikai és Plasztikai Sebészeti Szövetség elnöke írta. "Elértünk arra a pontra, ahol a társadalmi elvárások, amelyeket a média szenzációhajhászása és sajnos a területen dolgozók egy részének pénzéhsége is felfokozott, már teljesen összezavarodtak".


"A piac megdolgozása már olyan szintű, hogy megjelentek a Két műtétet egy áráért diszkonthirdetések, amelyek még nyaralást is ígérnek az operációra vállalkozóknak. Nincs az orvostudománynak olyan ága, ahol ilyesmi történhetne. Tessék elképzelni ilyen reklámot valamilyen más sebészeti beavatkozással kapcsolatban. Ez már őrület!" - írta.

A szövetség elnöke hangsúlyozza, hogy minden kozmetikai műtét orvosi beavatkozás, amelynek bármikor lehet szövődménye, vagy néha egyszerűen nem sikerül. Ennek megfelelően itt nincs "vendég", "kliens" vagy "műtétre jelentkező"; mindenki, akit kezelésnek, az páciens.


A jelenlegi angol törvények értelmében plasztikai operációkat bárki végezhet, akinek van orvosi diplomája. Az angol szakértők idézik a francia példát, ahol szigorúan figyelnek arra, hogy szépítészeti műtéteket csak az csinálhasson, akinek van megfelelő szakképesítése és ilyen orvosi tevékenység folytatására hivatalosan is alkalmasnak nyilvánították. Ez így van Magyarországon is.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2003 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x