Betiltották a vörösesszőkéket sértő reklámot
Címlap / Őrület / Betiltották a vörösesszőkéket sértő reklámot

Betiltották a vörösesszőkéket sértő reklámot

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Betiltották egy brit társkereső műsor reklámját, amely csúnyának tüntette fel a vörösesszőke hajú embereket. 

"Hogyan szúrsz ki egy vörösesszőkét a sötétben?" - tette fel a Dating in the Dark (Randi a sötétben) című társkereső műsor reklámja, amelyet sokan a vörösesszőkék elleni nyílt támadásnak véltek. A műsort készítő Virgin Media szerint azonban, éppen arra akarták bátorítani az embereket, hogy ne csupán a külcsínre, hanem az illető személyiségére is fordítsanak kellő figyelmet.


A brit reklámetikai hatóság (ASA) ugyanakkor egyetértett azokkal a panasztevőkkel, akik szerint a reklám komoly sértést jelenthet, és ezért nem kellene újra megjelennie. 

Nagy-Britanniában a héten az ünnepekre készülő Tesco áruházlánc is alapos magyarázkodásba kezdett és vissza is vonta az egyik karácsonyi képeslapját, amelyen a Télapó egy vörös hajú kisgyereket tart az ölében azzal a felirattal: "A Mikulás minden gyereket szeret. Még a vörös hajúakat is".


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2259 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x