Megtalálták az eltűnt holland vitorlázó lányt
Címlap / Őrület / Megtalálták az eltűnt holland vitorlázó lányt

Megtalálták az eltűnt holland vitorlázó lányt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

A Holland Antillákon találták meg azt a 14 éves holland lányt, aki pénteken tűnt el utrechti otthonából, miután a bíróság akadályozta meg abban a tervében, hogy egyedül induljon világkörüli vitorlásútra. 

A holland gyámügyi hivatal közölte, hogy 14 éves Laura Dekkert vasárnap találták meg a karibi St. Maarten szigetén. A lány rendőri fogdában van, és a holland kormány igyekszik mihamarabb visszaszállítani őt a hazájába. A rendőrség szerint a lány jó egészségnek örvend.

Laura Dekker pénteken tűnt el utrechti otthonából. Hajója, a Guppy a sajtó információi szerint továbbra is lakóhajójuk mellett horgonyoz.


A kislány sajtóértesülések szerint levelet hagyott hátra apjának, de ennek tartalma nem került nyilvánosságra. Apja állítólag nem tudta, hol van a gyermek.

Laura Dekker zsenge kora ellenére már tapasztalt vitorlázó, és fejébe vette, hogy megdönti egy 17 éves fiú idén felállított fiatalsági rekordját a Föld körülutazásában. Jóllehet a bíróság egyelőre megakadályozta a kétéves utazásban, a kislány eddig azon az állásponton volt, hogy nem hagy fel tervével.

Október végi ítéletében ezért az egyik utrechti bíróság jövő júliusig a gyermekvédelmi hatóságok felügyelete alá helyezte a lányt, hogy elejét vegyék egy esetleges próbálkozásnak.

Akkor döntöttek arról is, hogy Laura elvált szülei közül továbbra is apjával élhet, de a szülőknek konzultálniuk kell a gyermekvédelmi illetékesekkel "az életét érintő minden fontosabb elhatározás" előtt.

Az ügy eredetileg úgy került a bíróság elé, hogy a család 2011 szeptemberéig a kislány felmentését kérte az iskolalátogatási kötelezettség alól. Ezt az iskola megtagadta, és az oktatásügyi államtitkár is arra az álláspontra helyezkedett, hogy a tankötelezettséget nem szabad ilyen mértékben figyelmen kívül hagyni.

Korábban Laura édesanyja is jelezte, hogy ellenzi lánya tervét.

Eltűnése előtt a kislány - a sajtó szerint - jelentős összeget vett ki önálló bankszámlájáról. A rendőrség azonban ezt sem erősítette meg.


(November 03-tól december 22-ig 7 héten át tartó nyereményjátékunkon való részvétel feltétele, hogy hozzászólj a cikkekhez. Ha nyerni szeretnél, kommentáld az olvasottakat, mondd el a véleményed!)
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10240 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x