Kengurudömping Ausztráliában
Címlap / Őrület / Kengurudömping Ausztráliában

Kengurudömping Ausztráliában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Ausztrália északi részén a kenguruk elözönlötték a juhlegelőket. Az állattartók szerint több tízezer dollárnyi kárt okoztak eddig. A jelenség az elmúlt hetek kiadós esőzéseire vezethető vissza, amely újra zöldellővé varázsolta Queensland állam kiszáradt mezőit. 

A terített asztal látványa kenguruk ezreit csábította a legelőkre, ahol nem szégyellik elenni a jószág elől a dús füvet.

Az inváziót nem csupán az időjárás idézte elő, hozzájárult az is, hogy Oroszország higiéniai okokból idén felfüggesztette a kenguruhús importját - írja a BBC hírportál. Emiatt kevesebb kengurut vadásznak engedéllyel, és teret nyerhetnek a vadorzók. Ez érzékenyen érinti a térséget, ahol ez az iparág alternatív gazdasági motor szerepét tölti be a hanyatló juhtenyésztés és gyapjútermelés mellett.


Míg az északi Queenslandben megugrott a kenguruk száma, Ausztrália déli részén, Új-Dél-Walesben a súlyos aszály miatt két faj, a keleti és nyugati szürke óriáskenguru állománya jócskán megcsappant. Ezért itt 100.000 négyzetkilométeren be is tiltották azok vadászatát.

Az állatvédők úgy vélik, az ausztrál kenguruk a kihalás szélén állnak. Vitatják a kormány becsléseinek helyességét, miszerint jelenleg 25 millió egyed lakja a kontinenst.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6250 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x