Mr. Bean vette át a spanyol kormányfő helyét
Címlap / Őrület / Mr. Bean vette át a spanyol kormányfő helyét

Mr. Bean vette át a spanyol kormányfő helyét

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

Hackerek bénították meg a spanyol EU-elnökség hivatalos honlapját: a weblap látogatóit egy ideig Mr. Bean figurája köszöntötte. 


Rendezvénynaptár
Meglepődtek azok az internetezők, akik hétfő délelőtt az Európai Unió elnökségének honlapjára látogattak, hogy Spanyolország célkitűzéseiről informálódjanak. Míg korábban José Rodriguez Zapatero spanyol szocialista miniszterelnök köszöntötte a látogatókat, ezúttal a brit komikus, Rowan Atkinson által megformált, esetlen figura "üdvözölte" egy halihókiáltással az internetezőket. Ezután a lap betöltése karbantartási munkákra hivatkozva leállt. 


A weblap illetékes technikusa szerint a történtek miatt átdolgozzák a biztonsági koncepciót.

Az El Mundo című spanyol napilap hétfői online kiadása szerint a hackereknek sikerült kikapcsolniuk az EU-elnök ország honlapjának biztonsági rendszerét, így tudták a spanyol miniszterelnök köszöntő videóját Mr. Bean képével helyettesíteni. Spanyolország január 1-jével vette át az Európai Unió soros elnöki tisztjét.

A tréfát hamar lebuktatták, és eltávolították a komikus képét.

Az említett weboldal karbantartására és biztonságára tizenkét millió eurót (több mint hárommilliárd forintnyi összeget) költött a spanyol kormány.
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4230 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x