Cáfolják a Loch Ness-i szörny haláláról szóló pletykát...
Címlap / Őrület / Cáfolják a Loch Ness-i szörny haláláról szóló pletykát

Cáfolják a Loch Ness-i szörny haláláról szóló pletykát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

Tagadják a rajongók a Loch Ness-i szörny haláláról szóló pletykákat, amelyek azután kaptak lábra, hogy az utóbbi időszakban igencsak megcsappant az állat felbukkanásairól szóló jelentések száma - adta hírül a The Daily Telegraph honlapja. 

Gary Campbell, a Loch Ness-i szörny hivatalos rajongói klubjának elnöke szerint, a Nessieről szóló utolsó megbízható beszámoló alapján az "állatot" 2009. június 6-án, a tó mentén álló Clansman Hotel partszakaszánál látták utoljára. Campbell szerint az ilyesfajta beszámolók ma már rendkívül ritkák. "Ezért könnyebbültünk meg ennyire amikor hallottunk a felbukkanásáról. Június előtt ugyanis már egy éve senki sem látta" - mondta Campbell.

"Ha akkor nem hallunk róla, most már nagyon aggódnánk. Tíz évvel ezelőtt még rengeteg beszámolót kaptunk, de az elmúlt két-három évben már csak nagyon keveset. Az pedig, hogy mennyire tekintünk megbízhatónak egy ilyen forrást, nagyban függ a szemtanú személyétől"- tette hozzá.


"A legutóbbi jelentés egy helyi férfitól származik. Vagyis meg tudja különböztetni Nessie-t a hajósodor okozta hullámoktól, a nyáron felbukkanó fókáktól és a tavon úszkáló törmelékektől" - magyarázta Campbell. A 2009-es év során egyébként számos, kevésbé megbízható bizonyíték is felbukkant. Ilyen volt például a brit Halló, halló! című darab színészgárdájának hanglokátoros vizsgálata, amelynek során öt titokzatos boltíves formát fedeztek fel Dores városa és az Urquhart-kastély között, valamint az a kézi kamerás felvétel, amelyen egy kocsi fényszórójával világítanak rá a feltételezett szörnyre.

A MonsterQuest dokumentumsorozat Halál a Loch Nessnél című, 2009-es epizódja azonban már a szörny esetleges halálával foglalkozik. A műsorban Robert Rhines kutató amellett érvel, hogyha Nessie valóban létezett, akkor mára biztosan elpusztult, és a tó mélyén fekvő maradványait könnyen fel lehet kutatni. Campbell azt reméli, hogy az újonnan érkező beszámolók megcáfolják majd ezt az elméletet. "Ha az emberek elhiszik, hogy a szörny meghalt, az a turizmusra is komoly hatással lehet. Mindegy, hogy hiszünk-e vagy sem a létezésében, a Loch Ness-i szörny az egyik legfontosabb látványosságunk" - mondta.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8509 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x