Egy csimpánz majmot csinált a brókerekből
Címlap / Őrület / Egy csimpánz majmot csinált a brókerekből

Egy csimpánz majmot csinált a brókerekből

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Egy majom bizonyult a tavaly legsikeresebb tőzsdecápának Oroszországban, méghozzá toronymagasan. 

A Finansz című orosz gazdasági folyóirat 2009 elején kísérletbe kezdett: befektetési portfóliót alakított ki egy állatszínházi kedvenccel, Lukerija csimpánzzal. Az állat elé kilenc pénzügyi szakértő és a majom idomára jelenlétében kiraktak 30 kockát, rajtuk különböző, a moszkvai tőzsdén jegyzett végek nevével.

Lusa a bizottság számára ismeretlen megfontolások alapján nagyon határozottan kiemelt a sorból 8 kockát. Az emberek azután az ezeken szereplő 8 cég részvényeire osztották el a kísérletre szánt virtuális egymillió rubelt abból kiindulva, hogy a majom tőkéjét egyenlő arányban osztaná meg köztük. 

A Finansz munkatársai ettől kezdve folyamatosan figyelték Lusa - ez a csimpánz beceneve - portfóliójának alakulását, és csodálkozva látták, hogy befektetéseinek rendszeresen gyorsabban nőtt az értéke, mint a tőzsdeindex, továbbá mint számos jónevű befektető cég portfóliójának értéke.

A folyóirat munkatársai azzal vigasztalták magukat, hogy ez véletlen, majd hosszabb távon derül ki az igazság. Kiderült: egy év alatt a moszkvai tőzsde indexe 107 százalékra nőtt, a legjobb befektetési alapok 109 százalékot értek el, Lusa viszont 194 százalékos eredményt ért el, vagyis csaknem megduplázta tőkéjét.

A szakértők szerint Lusa első sorban az állami Szerbank papírjaival kaszált nagyot, amelyek értéke messze átlagon felül emelkedett, míg a majomhölgy által kiválasztott többi cég is jól, de a lassan fellendülő piacon nem átlagon felül teljesített.

Lusa keresetéről a Finansz munkatársa a Komszomolszkaja Pravda című lapban számolt be szerdán. Hozzátette: Amerikában is volt már hasonló kísérlet, és az amerikai majom is maga mögé utasította emberi vetélytársai 70 százalékát.

Nem kizárt, hogy hosszabb távon halványulnak majd Lusa sikerei, a Finansz majd erről is beszámol, mert továbbra is nyomon követi Lusa virtuális portfóliójának alakulását - írta a lap.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2215 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x