Jávorszarvasvér rémíti a norvég autósokat
Címlap / Őrület / Jávorszarvasvér rémíti a norvég autósokat

Jávorszarvasvér rémíti a norvég autósokat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Szokatlan megoldáshoz folyamodott egy norvég kisváros, hogy felhívja az autósok figyelmét a gyakori vadbalesetekre: az utakon elgázolt jávorszarvasok vérét nem takarítják fel. 

"Korábban, ha baleset történt, mindenki megpróbálta elrejteni a nyomokat, amennyire csak tudta. Most éppen az ellenkezőjét tesszük" - mondta az AFP francia hírügynökségnek Rolf Ihler, a baleseti vadkárok kerületi felelőse.

"Képzelje el, hogy egy erdő szélén halad nagy sebességgel. Mit tesz, ha meglát egy hatalmas vérfoltot az úttesten? Automatikusan lelassít" - tette hozzá.


A szakember szerint csak az utóbbi hetekben 250 jávorszarvas vált baleset áldozatává a svéd határ közelében fekvő Heldmark grófságban. A fatális találkozások növekvő száma jelzi, hogy a hatalmas szarvasok veszélyére figyelmeztető háromszögletű közlekedési tábla teljesen hatástalan - állapította meg a szakember.

A norvég sajtó szerint már több település próbálkozott azzal, hogy disznóvér szétlocsolásával sokkolják az autóvezetőket, de ezt a gyakorlatot az Európai Unió tiltja.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3271 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x