Norbi-siker Németországban
Címlap / Őrület / Norbi-siker Németországban

Norbi-siker Németországban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ostrom alatt tartották a látogatók a magyar pavilont a Grüne Wochén, az immár hagyományos berlini mezőgazdasági és élelmiszeripari vásáron. Az idei kiállításon Magyarország volt a sztár, azaz a fő vendég, amelyre a legnagyobb figyelem irányult. A részvétel még soha nem volt olyan méretű, mint most, az országot 41 cég képviselte, felvonultatva a mezőgazdaság és az élelmiszeripar teljes skáláját. 

A németek számára még az egyesülés előtti időkből egyfajta nosztalgiaterméknek számító szalámi, a paprika, a tokaji és a pálinka változatlanul óriási népszerűségnek örvendett, a kóstolás nem ismert határokat. Ezúttal azonban nem csak a szalámi, a kolbász és a többi hagyományos hungaricum keltette fel az érdeklődést, hanem az egészséges táplálkozást hirdető Norbi, azaz Schobert Norbert is, aki a magyar pavilonban külön standdal volt jelen.

Kísérőivel ott, a helyszínen sütötte különleges, szénhidrátmentes lisztből készült termékeit, a különböző édes, illetve káposztás, sajtos vagy épp virslivel töltött és már illatával is csalogató süteményeket. Azokat, amelyek - mint Norbi és csapata hirdette - egyáltalán nem hizlalnak, sőt elősegítik a fogyást, ráadásul a cukorbetegek minden gond nélkül, a legnyugodtabb lelkiismerettel fogyaszthatják.


És a látogatók fogyasztották is, a stáb alig győzte a kiszolgálást. Mindehhez tudni kell, hogy a németek nem éppen szálfatermetükről híresek, többségük túlsúlyos, és közöttük - ebből fakadóan is - rendkívül sok a cukorbeteg. Schobert Norbert ezért "jó piacra" tett, és a berlini jelenlét éppen azt a célt szolgálta, hogy Magyarországon népszerű cége, a Norbi Update Németországban is megvesse a lábát. Ami - bár az egészséges táplálkozás ott is egyre nagyobb népszerűségnek örvend - nem könnyű, ember legyen a talpán ugyanis, aki hadat akar üzenni az európai élvonalba tartozó német pék-, illetve egyéb süteményeknek.

- Nagyon alacsony szénhidráttartalmú ételek fejlesztése cukorbetegeknek és fogyni vágyóknak - foglalta össze "ars poeticáját" az MTI-Pressnek Norbi, aki elmondta, hogy Berlinbe is egy 95 százalékban szénhidrát-csökkentett lisztkeverékkel érkeztek. Ez pedig azt jelenti, hogy míg a sima lisztben 98 százalék szénhidrát van, a Norbi féle lisztben mindössze 5 százalék. Ebből sütik a különböző péksüteményeket, a tésztákat továbbá a már említett süteményeket. Szavai szerint klinikai vizsgálatokkal sikerült bizonyítani, hogy a cukorbetegeknek ettől nem szökik fel a cukra, a túlsúlyosok nem híznak tőle, és a sportolók is nyugodtan fogyaszthatják.

Schobert Norbert büszke a hét éve működő update-rendszerre. Az elnevezés egyébként azt tükrözi, hogy állandóan frissített, átgondolt és korszerűsített termékrendszerről van szó, amely igyekszik lépést tartani a legkorszerűbb táplálkozási, illetve életmódirányzatokkal.
   

Külföldi terjeszkedés   

   
Magyarországon a bolthálózat egy évvel ezelőtt jött létre, és a cég most igyekszik a külföld felé terjeszkedni. Az első lépések sikerrel kecsegtetnek, Szlovákiában ugyanis már saját boltokkal rendelkeznek, és ami még ígéretesebb: megállapodás született Dubajjal, és nagy az érdeklődés Oroszország részéről is. Az orosz kapcsolatok kiépítése az elkövetkező hetek feladata lesz.

Norbi szerint a német piacon is van érdeklődés. Így meghívást kaptak az egyik legtekintélyesebb német áruházlánctól, a Kaufhoftól, de érdeklődött a szabadalom iránt a német pékszövetség is. Németország - mint mondta - ígéretes piac, itt is rendkívül sok a cukorbeteg, és még magasabb az elhízottak száma.

- A legfontosabb az, hogy mi proteinból, tehát növényi fehérjéből és különböző rostokból sütjük a süteményt, ami ötéves fejlesztési munka eredménye volt - fogalmazott a vállalkozó, kiemelve családi érintettségét. - Családunkban szinte mindenki 20 éves korától cukorbeteg volt. Édesapám ebbe halt bele, nevelőapám úgyszintén. Nagymamám 56 évesen halt meg cukorbetegség következtében, és édesanyám is cukros, de lefogyasztottam őt, és nagyjából stagnál az állapota. Az a véleményem, hogy a cukorbetegség nem az elhízással függ össze elsősorban, és az is cukorbeteg lehet, aki nem hízik el, de rengeteg finomított szénhidrátot, tehát lisztet és más finomított szénhidrátot fogyaszt. Előbb-utóbb ugyanis elfárad a hasnyálmirigy.

Az egész rendszer az utóbbi húsz év tapasztalataira támaszkodik, és egyfajta életmódprogramot tartalmaz. Schorbert Norbert szerint az ételeket három csoportba lehet sorolni a szénhidráttartalom, továbbá a vércukorszint növeléséhez való hozzájárulás alapján. Az első csoportba tartoznak azok az ételek, amelyeket némi korlátozással bármikor lehet enni, a második csoportba azok, amelyeket délután 15 óráig, míg a harmadikba a hagyományosan hizlalós, elsősorban a lisztes és cukros ételek. Ezeket inkább csak reggelire javasolja. - Nem kell szenvedni, elég ha az ember reggelre szorítja le a bűnözéseit - tette hozzá.

A rendszer ugyanakkor magában foglalja az állandó termékfejlesztést is. Eddig 56 péksüteményt, 20 fajta száraztésztát és legalább 30 fajta cukrászsüteményt "találtak fel". A termékcsalád legújabb tagja a cukormentes és természetes édesítővel kifejlesztett Traubi-szóda, és visszahozzák "karcsúsított" formában az egykori Róna üdítőt.

Az egészséges életmód alapszabályai: napi legalább háromszori étkezés, a leginkább energiadús ételek reggeli fogyasztása, az ebéd mennyiségének mérséklése, míg a legcsekélyebb mennyiség, az energiában és szénhidrátban legszegényebb ételek pedig vacsorára maradnak. Általánosságban pedig a cukor és liszt csökkentése az étrendben - húzta alá Norbi, aki 16 éves korában, egy esztendő alatt 104 kilóról 60 kilóra fogyott le.

Ma 40 éves és mintegy 10 kilóval nehezebb.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2081 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x