Gates 10 milliárd dollárt ad új vakcinákra
Címlap / Őrület / Gates 10 milliárd dollárt ad új vakcinákra

Gates 10 milliárd dollárt ad új vakcinákra

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-13

Bill Gates, a Microsoft társalapítója és felesége bejelentette, hogy alapítványuk 10 milliárd dollárt adományoz a következő tíz évben új vakcinák kutatására, kifejlesztésére és azok eljuttatására a világ legszegényebb országaiba. 

 

Az üzletember a davosi Világgazdasági Fórum alkalmából pénteken kiadott közleményében hangsúlyozta, hogy "a vakcinák évtizedévé kell tennünk a mostanit". Gates hozzátette, hogy "az innováció elősegíti majd minden eddiginél több gyermek megmentését".

Bill és Melinda Gates szerint a védőoltások kiterjesztése "több mint 8 millió gyermeket menthet meg 2020-ig", de mivel még mindig súlyos gondok vannak a program pénzügyi hátterének megteremtésében, "más partnereknek is csatlakozniuk kell ehhez az erőfeszítéshez".


Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) üdvözölte a Gates Alapítvány kezdeményezését. Margaret Chan, a szervezet főigazgatója hangsúlyozta, hogy "ez a vállalás példa nélkül álló, de csak egy kis részét jelenti annak, amire szükség van. Feltétlenül fontos, hogy a kormányok és a magánszektor fokozzák erőfeszítéseiket, hogy előteremtsék a vakcinákat és ezzel megmentsék azoknak a gyerekeknek az életét, akiknek a legnagyobb szükségük van a védőoltásokra" - tette hozzá Chan.

Bill és Melinda Gates bejelentését Julian Lob-Levyt, a Globális Szövetség a Vakcinákért és az Immunizációért (GAVI) elnevezésű szervezet vezetőjének jelenlétében tették meg.

Az alapítvány előrejelzéséhez olyan modellt használt, amelyet egy konzorcium dolgozott ki a Johns Hopkins Bloomberg Közegészségügyi Iskolában működő Nemzetközi Programok Intézetének vezetésével. Azzal számol, hogy ha a lakosság 90 százalékos lefedettségéig fokozzák az életmentő vakcinák - köztük a súlyos hasmenés és tüdőgyulladás elleni oltóanyagok - szállítását a fejlődő országokba, akkor 2010 és 2019 között 7,6 millió öt éven aluli gyermek halálát akadályozhatják meg.

Az alapítvány szerint további 1,1 millió gyereket menthetnek meg a malária elleni oltóanyag gyors bevezetésével 2014-től kezdődően, ezzel összesen elvileg 8,7 millió életet óvhatnak meg. Ha a következő tíz évben sikerül további oltóanyagokat kifejleszteni és bevezetni, egyebek mellett a tüdővész ellen, akkor még ennél is több életet menthetnek.

Bill Gates, aki a davosi Világgazdasági Fórum rendszeres vendége, a világ leggazdagabb embere és a legnagyobb magánadományozó. Már eddig is komoly összegeket adott egészségügyi kampányokra, mindenekelőtt az AIDS elleni küzdelemre.
 
 
 
[ 1408 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x