Előre megírta az ítéletet a bíró
Címlap / Őrület / Előre megírta az ítéletet a bíró

Előre megírta az ítéletet a bíró

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Bacsó Péternek A tanú című filmjére emlékeztető eset játszódott le szerdán egy milánói törvényszéken: miközben a bírói testület ítélethozatalra vonult vissza, az ügyvéd a pulpituson megtalálta a már kész verdiktet. 

A Corriere della Sera című lap internetes kiadása szerint a milánói fellebbviteli bíróság egy monzai zsebtolvaj ügyét tárgyalta. Az elkövetőt, Francesco Basilét első fokon nyolc hónap szabadságvesztésre ítélték, de ügyvédje, Paolo Cerruti el akarta érni, hogy másodfokon mentsék fel.

Miközben a bírói testület a tárgyalás végén elvonult, hogy meghozza döntését, a védő a testületet vezető Giovanni Scaglione pulpitusán megtalálta a kész ítélet szövegét. A verdikt megerősítette a zsebes eredeti, nyolc havi elzárását.

Cerrutti azonnal jelentette az esetet az illetékes felsőbb szerveknek és a milánói ügyvédi kamarának, amely azonnal egy négytagú bizottságot küldött az ügy kivizsgálására.

A kínos "lelepleződés" nyomán Scaglione bíró azonnal visszalépett az ügytől, de váltig állította, hogy a helyén talált iraton - amelyről egyébként hiányzott a bíróság hivatalos fejléce - csak az ítélet vázlata szerepelt. Tiltakozott amiatt, hogy az ügyvéd "a papírjai között matatott".

Az ügy tárgyalására ezután egy új összetételű bírói tanácsot rendeltek ki. A testület végül - a védő felmentést, és az ügyésznek az első fokú ítélet jóváhagyását kérő kérelmével szemben - öt hónapra szállította le a tolvaj büntetését.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1881 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x