A Google ellen nyomoz a finn rendőrség
Címlap / Őrület / A Google ellen nyomoz a finn rendőrség

A Google ellen nyomoz a finn rendőrség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

A Goggle Street View (utcanézegető) alkalmazása ellen indított vizsgálatot a finn rendőrség, amelynek gyanúja szerint a nagyfelbontású fényképes térképek személyiségi jogokat sértenek. 

A Helsinkitől 600 kilométerre északra található Raahe város rendőrsége csütörtökön kezdett nyomozást egy férfi kérésére, aki a Goggle-utcanézegető egyik fényképén látható.

"Az ominózus felvételen egy férfi látható, aki mindössze egy pólóban, nadrág nélkül ül egy hintaszékben" - mondta az ügyben nyomozó Hannu Vainionpaeae.


Az őrmester nem árulta el, hogy felismerhető-e a férfi, aki raahei otthonának kertjében látható a nyáron készített fényképen.

A Street View-alkalmazás, amely ezen a héten indult Finnországban, a Google-térképekről már ismert városok közül mutat be néhányat közeli felvételekkel. A speciális járművekkel készített fényképeknek köszönhetően a számítógép képernyője előtt ülő is úgy érezheti, mintha a fotókon látható utcákon sétálna.


Finnországban ez az első Google-ellenes vizsgálat, amely ezt hivatott megállapítatni, hogy az amerikai vállalat internetre töltött képei kimerítik-e az engedély nélküli megfigyelésről, valamint a személyiségi jogok védelméről szóló jogszabályokat - magyarázta a nyomozó, hozzátéve, hogy az ügyben a bizonyítékot maga a fénykép jelenti.

A finn törvények szerint az engedély nélküli megfigyelést egy évig terjedő börtönbüntetéssel, illetve pénzbírsággal sújthatják, a személyiségi jogokat sértő anyagok terjesztéséért két év börtön, illetve pénzbírság szabható ki - hangsúlyozta Vainionpaeae.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2207 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x