Csalók a társkereső oldalakon
Címlap / Őrület / Csalók a társkereső oldalakon

Csalók a társkereső oldalakon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Online szerelmi csalás áldozatává vált egy új-zélandi nő, aki egy állítólagos Donald Andrews nevű, svéd születésű mérnökkel hosszasan levelezgetett egy társkereső oldalon keresztül. A férfi napi kapcsolatban állt a háromgyermekes anyával, Michelle Summers-sel, akitől végül néhány hete megpróbált pénzt kicsalni. 

A párocska jó néhány személyes üzenetet váltott egymással e-mailen keresztül, fényképeket küldtek egymásnak és telefonon is beszélgettek. Az utolsó kontaktusuk az volt, amikor a férfi 6750 dollárt kért a nőtől, miután egy üzleti vállalkozása balul sült el.

"Összetört a szívem. Hittem neki" – mondta a nő – "Azt gondoltam, hogy ő eredeti és különleges. Azt gondoltam, hogy találkoztam az igazival."

A Match.com párkereső oldalon figyeltek fel egymásra, s szinte azonnal elkezdtek privát e-maileken keresztül kommunikálni. Andrews végtelenül hosszú leveleket írt.

"A higiénia nagyon fontos nekem; szeretem, ha a számomra különleges nőnek jó illata van" –írta a férfi – "Ugyancsak szeretem megmasszírozni a páromat egy kemény nap után, hogy levezethesse a feszültséget. Továbbá jó néha kifésülni a nő haját."

Ahogy a kapcsolat fejlődött, az e-mailek egyre szenvedélyesebbek lettek.

"Veled akarok megöregedni. Örökkön-örökké érezni akarom ezt az őrült szerelmet" - írta.

A későbbiek folyamán már egyre inkább feszültté vált Andrews. Beszámolt egy Lagosban levő nehéz és stresszes mérnöki munkáról, ahová majd a lányával készül elutazni.

Január 14-én, napokkal az új-zélandi út előtt, e-mailben megírta, hogy nem tudta beváltani a csekket, amivel fizettek neki a munkájáért és kölcsönre volna szüksége, hogy ne kelljen lemondania a projektet.

"Baba ez csak 6750 dollár. Nincs senki más, akihez fordulhatnék. Nem akarom lekésni a repülőt."

Michelle Summers azt mondta tudta, amint elolvasta, hogy ez hazugság, de ott volt benne a gondolat, mi van, ha mégis igaz?

Azután Ő és Andrews telefonon beszéltek, majd amikor nyilvánvalóvá vált a férfi számára, hogy nem fog pénzt kapni, letette a kagylót.

Summers azt mondta, rosszul és becsapva érzi magát, mert elmondott néhány meglehetősen személyes dolgot is a férfinek.

"Van egy barátnőm a Match.com-on, ő valószínűleg odaadta volna a pénzt, mert annyira reménytelenül magányos."

Sean Lyons, a Netbiztonság internetes "házőrzője" elmondta, hogy az ilyesfajta szerelmi csalások a nigériai szerencsejáték átverések továbbfejlesztett változatai.

Legnehezebb a csalók számára megfelelő áldozatokat találni, de egy randi weboldalon több száz, mindenre nyitott ember található.

Lyons azt mondta, hogy azok, akiket becsaptak bizonyára rosszul érezhetik magukat, de a felhasználóknak tisztában kell lenniük azzal, hogy nem biztos, hogy egy önálló személlyel állnak kapcsolatban.

"Ez nem szélhámosság, ez egy üzlet" – mondta Lyons.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6106 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x