Milliárdos rablás áldozata lett Párizsban a kijevi polgármester...
Címlap / Őrület / Milliárdos rablás áldozata lett Párizsban a kijevi polgármester lánya

Milliárdos rablás áldozata lett Párizsban a kijevi polgármester lánya

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

Feljelentést tett a párizsi rendőrségen a kijevi polgármester lánya, aki azt állítja, hogy 4,5 millió euró, azaz 1,2 milliárd forint értékű ékszert raboltak el tőle, amikor autóval a repülőtérről a francia fővárosba tartott - közölte kedden a párizsi rendőrség. 

Dúsgazdag apjának szóvivője ugyanakkor rögtön cáfolta, és rossz viccnek nevezte a rablásról szóló hírt, amely kínos lehet amiatt, hogy a politikus lánya a kijevi városi önkormányzat által finanszírozott jótékonysági alapítványt igazgatja a recesszió idején, amikor sok ukrán mindennapi megélhetési gondokkal küzd.

Francia igazságügyi források megerősítették az AFP hírügynökségnek, hogy a kijevi cáfolat ellenére az ukrán főváros polgármesterének lánya, Krisztina Csernovecka vált rablás áldozatává a roissy-i repülőtérről a fővárosba vezető A1-es autópályán.

Az ukrán politikus 30 éves lánya azt mondta a rendőrségen, hogy az autópályán kialakult torlódást kihasználva egy férfi betörte a sofőr vezette bérelt Mercedes ablakát, majd elfutott a kézitáskájával, benne az ékszerekkel. A sofőr üldözőbe vette a tolvajt, aki menekülés közben elszórt 10 ezer dollárnyi készpénzt.

Krisztina Csernovecka jelentette a bűntettet a hatóságoknak, és azt bizonygatta, hogy táskájában értékes gyűrűk és fülbevalók voltak - mondta egy neve elhallgatását kérő rendőr, aki részletesebb leírást nem adott az ékszerekről. Az ukrán nő New Yorkba utazva állt meg rövid időre Párizsban.

Az AFP-nek nyilatkozó igazságügyi forrás szerint a szóbanforgó autópálya-szakaszon gyakoriak a hasonló lopások, és Csernovecka nem kiszemelt, hanem véletlen áldozat volt.

Leonyid Csernoveckij kijevi polgármester szóvivője tagadta a rablást. "Valaki rossz viccet engedett meg magának. Nem volt rablás" - szögezte le Marta Hrimszka. Hangsúlyozta, hogy Csernovecka az ukrán fővárosban van, de hollétét kedd délután nem sikerült kideríteni.

A Champs Elysees-től néhány lépésre lévő V. György luxusszálloda egyik recepciósa megerősítette, hogy "Christina" Csernovecka bejelentkezett, de nem derült ki, hogy ugyanarról a személyről van-e szó.

Az V. György hotelben a legolcsóbb szoba 750 euró (204 390 forint) egy éjszakára. Luxuslimuzinok sorakoznak a szálloda előtt és várják a tehetős vendégeket, akik bundákban és híres tervezők napszemüvegeiben lépnek ki az ajtón. A szállodában megvételre kínált portékák között van egy 100 ezer eurós (27 millió Ft) gyöngynyakék is.

A 30 éves Csernovecka jogi és közgazdasági diplomát szerzett, és a Lucssij Dom (Legjobb ház) jótékonysági szervezetet vezeti hazájában. Ez egy szeretetotthont működtet szegény idősek számára a kijevi önkormányzat finanszírozásával. Korábban apja politikai kampányain is dolgozott.

Az 1990-es években, a Szovjetunió széthullása után apja volt Ukrajnában az egyik első pénzmágnás, aki 2008 júniusában 493 millió euróért adta el Pravex bankját az olaszországi Intesa Sanpaolónak.

Az ékszerrablásról szóló hírnek politikai következménye is lett: Volodimir Bondarenko, egy Julija Timosenko Tömbjéhez tartozó politikus kigúnyolta az apát és a lányát is. "Csernoveckijnek azonnal fel kell hívnia kedvenc nagyanyóit és nagyapóit azért, hogy felajánlják nyugdíjuk egy részét Krisztina ékszereinek visszavásárlására" - élcelődött Bondarenko közleményében.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1836 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x