A kórházakban nincs pénz rendvédelemre
Címlap / Őrület / A kórházakban nincs pénz rendvédelemre

A kórházakban nincs pénz rendvédelemre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-07

Múlt hét kedden, Miskolcon, a Borsod megyei kórházban egy beteg késsel fenyegetőzve randalírozott. Mit tud tenni ilyen esetben a kórház? Egyetlen biztonsági őr hogyan tudja megakadályozni a tragédiát? És miért csak drasztikus esetek után kezdenek megelőző intézkedésekbe az intézmények? 

Minden kórház köteles vagyon-és rendvédelmi feladatokkal megbízott vállalatot foglalkoztatni. Mégis megtörténhetett, hogy február 9-én a miskolci kórházban egy beteg késsel fenyegesse meg az osztályon dolgozókat és ellátottakat.

"Mintegy 45 fős vagyonvédelmi cég végzi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház esetében a rendészeti tevékenységet" – informálta a Medipress-t Dr. Csiba Gábor, a miskolci kórház főigazgatója. Hozzátette: "a bűncselekmények észlelésekor az azonnali reagálást 1 fő biztonsági járőr látja el".

Egy ember azonban kevésnek bizonyulhat, ha olyan súlyos esetről van szó, mint a szóban forgó múlt heti incidens. "Pavilon-szerű kórház vagyunk, vagyis több épületből tevődik össze az intézmény együttes. Minden épületben egy szolgálatban lévő járőr személy gondoskodik a kórház zavartalan működéséről. Továbbá vele egyidejűleg még három rendfenntartó munkatárs is készenlétben áll, ha bármi bajt észlelnek a kórházban" – reagált az igazgató.

Forráselvonásoktól, dolgozók elbocsátásától a Borsod megyei kórház sem mentes. Joggal lehetne feltételezni tehát, hogy pénzhiány miatt nincs elég járőr ahhoz, hogy a bűncselekményeket megakadályozzák. "Ha azt mondom, igen, több erőre van szükség, akkor az nyilván több pénzt emésztene fel. Egy külső védelmi céggel van szerződésünk, és ha kétszer annyi embert kérünk, kétszer annyit is kell fizetnünk, amit nem engedhet meg magának a kórház" –folytatta Dr. Csiba. Hozzátette: "jelen helyzetben megoldást a rendszolgálat átszervezése jelenti. A baleseti és sebészeti osztályok, amelyeken nagy a betegforgalom, fokozottabb figyelmet kapnak majd". 

Miskolcon mégis csak a késes incidens óta kezdtek óvintézkedésekbe, a kórházigazgató ennek kapcsán számos megelőző eljárás tervezetét ismertette: "az intézet minden osztályán ki fogjuk függeszteni a biztonsági szolgálat információs központjának telefonszámait".

Arra a kérdésre, hogy ezt miért nem tették meg korábban, elmondta: "az ilyen jellegű személyi szabadságot korlátozó bűncselekmények nem jellemzőek a kórházunkra, az elmúlt 17 év alatt nem volt precedens túszejtésre. Ha mégis garázda jellegű bűncselekmény veszélye áll fenn, a rendvédelmi szolgálat segítséget kér a velük közvetlen kapcsolatban álló rendőrségtől, mint ahogy ez megtörtént kedden is".

Időbe telik, azonban míg a rendőrség kiérkezik a kórházba, addig a beteg elmeállapotától függ, hogy milyen bűnesetet követ el. Dr. Csiba a felvetésre annyit mondott: "segélyhívásra az ügyeletes biztonsági járőr azonnal intézkedik a garázda jellegű bűncselekmény sikeres felszámolása érdekében". Hozzátette: "okultunk a bűncselekményből, és a jövőben az osztályos betegfelvételt végző szakdolgozók fokozott mértékben fogják ellenőrizni azt is, hogy szúró, vágó, valamint egyéb éles eszköz ne legyen a betegnél".
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1238 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x