Csak játszott a floridai gyilkos delfin
Címlap / Őrület / Csak játszott a floridai gyilkos delfin

Csak játszott a floridai gyilkos delfin

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Valószínűleg csak játszani akart gondozójával az a floridai kardszárnyú delfin, amelyik hajánál fogva vízbe rántotta és megölte trénerét - mondta az orlandói SeaWorld tematikus park állatgondozóinak egykori vezetője. 

Thad Lacinak, aki egykor közreműködött a szerencsétlenül járt trénernő, a 40 éves Dawn Brancheau kiképzésében, azt mondta: a delfin minden bizonnyal játéknak hitte a tréner hosszú lófarkát.

Jim Achison, a SeaWorld elnöke pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: továbbra sem tudni egészen pontosan, mi történt. Az eddigi információk alapján az állapítható meg, hogy az 5,5 tonnás állat a hajánál megragadta a gondozót és a mélybe húzta.


Az amerikai közvéleményt sokkolta a hír, hogy a nézők szeme láttára megölte gondozóját egy kardszárnyú delfin szerdán a SeaWorld víziparkban. A helyszínre érkező mentősök már nem tudták megmenteni a tapasztalt trénernőt.

A SeaWorld korábban azt közölte, hogy baleset történt, a gondozó megcsúszott és beesett az állatok tartályába, ahol valószínűleg vízbe fulladt.

Thad Lacinak - aki 2008-ig dolgozott a gondozók vezetőjeként a floridai víziparkban és az eset után beszélt volt kollégáival - elmondta: a tréner, bár egyike volt a legjobbaknak, végzetes hibát követett el, amikor lefeküdt a 6,7 méteres állat elé, ráadásul úgy, hogy szája elé lógatta lófarkát. A Tilikum nevű gigantikus emlős ekkor rántotta magával a trénert és tartotta túl sokáig víz alatt.

Hangsúlyozta, az állat a vízbe került oktatóval valószínűleg játszani akart. Később azonban, amikor a többi tréner hálót dobott a vízbe, hogy elválassza a gondozót az állattól, Tilikum agresszívvá válhatott, hogy megtartsa játékát. Később csak úgy tudták kiemelni a nőt a vízből, hogy az agresszívvé vált állatot átcsalogatták egy másik medencébe. A halottkémi hivatal részletek említése nélkül azt közölte, hogy a tréner több sérülést szerzett és vízbe fulladt.

A CNN által megszólaltatott szakértők szerint is szinte kizárható, hogy a kardszárnyú delfin szándékos támadást hajtott végre. A trénernő tíz éve foglalkozott Tilikummal.

Jim Achison, a SeaWorld elnöke pénteken elmondta, hogy Tilikum a legnagyobb fogságban tartott kardszárnyú delfin. Méretei, valamint a hozzá kötődő két korábbi haláleset miatt a vele való érintkezésnek külön szabályai voltak. A tragikus eset után felülvizsgálják ezeket a szabályokat.

Közölte: nem válnak meg az emlőstől, aki túl régóta van fogságban ahhoz, hogy vissza lehessen engedni a tengerbe. Tilikumot nem különítették el a többi delfintől sem - összesen nyolc van belőlük Orlandóban - és a bemutatók a hét végén folytatódni fognak.

Időközben előkerült egy házi videó is, amelyet néhány perccel a tragikus esemény előtt készített a show egy vendége. A helyi WESH tévé által bemutatott hétperces felvételen az látszik, amint a lófarkas gondozó különböző mutatványokat végeztet az emlőssel, a partról eteti, majd a vízben úszik és játszik vele. Lacinak, a trénerek egykori vezetője ennek kapcsán elmondta: a SeaWorldben korábban a gondozók számára tilos volt együtt úszni Tilikummal, csak a partról érintkezhettek vele.

A SeaWorld közölte azt is, hogy nem ölik meg az állatot. A haláleset után sokan erre szólítottak fel. Állatvédők pedig azt követelték, hogy a tengeri emlősök fogságban tartásának egyszer s mindenkorra vessenek véget, és az állatokat engedjék szabadon.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5396 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x