Dobj egy macit 2010-ben is!
hirdetés
Címlap / Őrület / Dobj egy macit 2010-ben is!

Dobj egy macit 2010-ben is!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

A 2009-es hihetetlen sikerű jótékonysági akciót megismétlendő, a Pannon és a Magyar Jégkorong Szövetség újra pályára hívja a macikat! A felhívás szerint a szurkolók április 11-én, a Pannon Hoki Gála Magyarország-Norvégia mérkőzésén, az első magyar gól után a jégre dobhatják az általuk hozott mackókat, egyéb plüssállatokat, amelyeket a tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan, ismét a válogatott játékosok fognak átadni gyerekkórházak betegeinek.  

 

Rendezvénynaptár
Idén a macikból határainkon túlra is jut, Böjte Csaba alapítványánál többszáz szegény sorsú kisgyerek várja majd az új játszótársakat.

Dr. Garami Miklós, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos gyermekeket kezelő osztályának főorvosa így emlékszik vissza a tavalyi látogatásra: "Sok kis beteg gyermekünk számára közvetlen, a gyógyulást segítő élmény volt találkozni a jégkorong-válogatott tagjaival, azokkal az élsportolókkal, akiket a gyerekek példaképekként tisztelnek, és személyesen tőlük átvenni a plüss macikat. A sok-sok plüssmacit azonnal a szívükbe zárták a gyermekek, és legtöbben a mai napig behozzák magukkal a kórházba a hokis macikat, hiszen velük együtt gyorsabban és könnyebben telnek a napok a Gyermekklinikán. Sajnos, voltak olyan kis beteg gyermekek, akiknek nem jutott, ők már nagyon várják, hogy megérkezzenek a macik testvérei."


Kangyal Balázs, a válogatott akkori csapatkapitánya társaival együtt a Heim Pál Gyermekkórház kis betegeihez vitte el a macikat. "Nagyon szép kezdeményezés volt a tavalyi jótékonysági akció. Megindító volt látni, hogy a kicsik mennyire örültek nekünk és az ajándékoknak. A meccsen felemelő volt látni a szurkolókat és azt, hogy ennyien akartak segíteni, és ez a gesztus a csapatot is motiválta. Biztos vagyok abban, hogy erre a motiváló erőre a fiúknak idén is szükségük lesz. Remélem, most is telt ház lesz a Pannon Hoki Gálán az Arénában, és esetleg még több macit tudunk gyűjteni, mint tavaly."

A megmozdulás Észak-Amerikából indult Teddy Bear Toss néven. A hírek szerint először a kanadai Kitchenerben borították be a jégpályát játékmackókkal még a nyolcvanas évek derekán, hogy a karácsony közeledtével így kedveskedjenek a gyerekeknek. A kezdeményezés később egész Kanadában és az Egyesült Államokban is elterjedt, és ma már szinte az összes ifjúsági, és sok alsóbb szintű ligában is repülnek a mackók. A rekordot jelenleg a Calgary Hitmen szurkolói tartják, akik 2007. december 2-án, 26.919 darab plüssjátékkal fedték be a jeget. A magyar közönség is igyekszik behozni a rekordot, hiszen az első bevetésen, a tavalyi április 2-ai magyar-finn jégkorong meccs után a szervezők 4532 plüssállatot gyűjtöttek össze.


A 2010. április 9-től 11-ig tartó Pannon Hoki Gála kétségkívül a VB-felkészülés csúcspontja lesz. A kiváló ellenfeleket felvonultató eseményen olyan erős csapatokkal mérkőzhet meg nemzeti válogatottunk, mint Ausztria és Norvégia válogatottja. Két remek A csoportos együttesről van szó, még annak ellenére is, hogy tavaly az osztrákok is búcsúzni kényszerültek az elittől. A felkészülés utolsó hetében a Pannon Hoki Gála kiváló erőpróba lesz, s a szervezők remélik, hogy a szurkolók most is megtöltik a nézőteret, a macik pedig idén is ellepik a jeget – a játékosok és a gyerekek nagy örömére.

A Pannon Hoki Gála menetrendje:

Április 9. (péntek), 19.00 óra Norvégia–Ausztria (Icecenter)
Április 10. (szombat), 18.00 óra Magyarország–Ausztria (Budapest SportAréna)
Árpilis 11. (vasárnap), 16.30 óra Magyarország–Norvégia (Budapest SportAréna)

Jegyek 990 Ft-tól kaphatók, bővebb információ:
www.icehockey.hu


 
 
[ 1748 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x