Halasztás néhány perccel a kivégzés előtt
Címlap / Őrület / Halasztás néhány perccel a kivégzés előtt

Halasztás néhány perccel a kivégzés előtt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Texasban újabb kivégzési horror játszódik le, de nem filmen, hanem igazi szereplőkkel, azaz tényleg élet-halálról szól a történet. 

Egyelőre megúszta a méreginjekciót a 45 éves Henry Skinner, akit még 1995-ben ítéltek halálra három ember, a barátnője és annak gyerekei meggyilkolásáért.

A férfi azóta ártatlannak vallja magát, és az ügyvédjei szerint a rendőrség számos súlyos hibát követett el a nyomozás során, kezdettől fogva előítéletek vezették.

A férfi és jogi képviselői mind a mai napig eredménytelenül kérik a még meglévő bizonyítékok felülvizsgálását, például a DNS elemzést, ami szerintük egyértelműen bizonyítaná, hogy más volt a gyilkos.

A férfi nagybátyja már a gyilkosság idején is felmerült, mint lehetséges elkövető. Az agresszív férfi a bűncselekmény napján molesztálta az áldozatot, miközben a gyilkosságért elítélt Skinnerről több tanú is állítja, hogy a gyilkosság idején eszméletlen részegen, és belőve feküdt a szobájában.

Az USA legfelsőbb bíróságának a kivégzés elhalasztását elrendelő döntése az utolsó pillanatban jött. Az elítéltet már a kivégző szoba melletti zárkába kísérték. Megérkeztek a helyszínre az áldozat családtagjai is, hogy – a helyi szokásoknak megfelelően - részt vegyenek a kivégzésen.

Az újraszületett elítélt arról beszélt, hogy most mindenképpen akarja a DNS vizsgálatot. Ezt korábban a saját ügyvédjei sem szorgalmazták teljes meggyőződéssel, mert attól tartottak, hogy terhelő lehet a számára. A texasi hatóságok egyáltalán nem akarnak új eljárást, mert az precedens lehetne, ugyanis számos olyan ügy van, amelyben utólagos DNS-vizsgálatért folyamodnak halálra ítélt bűnözők.

Politikailag is rossz időpontban tetőzött a feszültség, mivel az államban választások lesznek, és az újra induló, jelenlegi kormányzó ellentmondást nem tűrő véleményt képvisel a halálos ítéletek mellett. Egy esetleges fiaskó, amely szerint a halálraítélt mégis ártatlan, nem kedvezne az újraválasztási esélyének. Vagyis sok mindenen múlhat Skinner élete. Még az sincs kizárva, hogy az igazságszolgáltatás végre igazságot szolgáltat. 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1976 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x