Petőfi for President!
Címlap / Őrület / Petőfi for President!

Petőfi for President!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Kultúrpárt Petőfit jelöli miniszterelnöknek a 2010-es választásokon - válaszd a kultúrát! 

A Kultúrpart portál köré szerveződött Kultúrpárt Egyesület ismét hallat magáról: az április 11-ére, azaz a költészet napjára eső választásokon miniszterelnök-jelöltet állít Petőfi Sándor személyében. 

"Válaszd az álmokat és a kultúrát, a könyveket, a filmet, a színházat, a muzsikát, ha már választani kell, válaszd az értékeket" – áll a Kultúrpart támogatásával létrejött Kultúrpárt Egyesület választási kampányának középpontjában. A Kultúrpárt a Magyar Köztársaság 2010. évi parlamenti választására - mely idén éppen a költészet napjára, azaz április 11-ére esik - saját miniszterelnök-jelöltet állít, mégpedig Petőfi Sándor személyében.

"Petőfi az első rocksztár, a követhető ideák bajnoka, a tehetség, a szellem, a gondolatiság megkérdőjelezhetetlen hőse" – mondja Novák Péter a Kultúrpart kreatív vezetője. "Az előttünk álló két hétben az igazi választások fontosságára kívánjuk felhívni a választópolgárok figyelmét. Azt látjuk, hogy a politikai pártok és közéleti szereplők egyike sem tartotta fontosnak a kultúrát, mint a pozitív gondolkodáshoz vezető egyetlen utat célprogramként megfogalmazni. Pedig a változásnak a fejekben kell elkezdődnie…" – tette hozzá.

A Kultúrpárt Egyesület 12 pontját április 1-jén a fővárosi járókelők is hallhatják, hiszen a kiáltványt Petőfi – riksás kampánynyitó körútja keretében este 18:30-tól – Budapest több pontján ismerteti majd. Az új miniszterelnök-jelölt bemutatkozó napja 22 órától a Cha-cha-cha nevű szórakozóhelyen tartott ünnepségen zárul.

A Kultúrpart oldalán nyomon lehet követni a kampány eseményeit: az érdeklődők 12 ponttal kapcsolatos publicisztikákat olvashatnak neves közéleti írók tollából, nyomon követhetik Petőfi Sándor forradalmi slágerlistáját és hamarosan az életéről készült titkos videofelvételeket is megtekinthetik.


12  pont - Mit kiván a magyar nemzet?

Legyen béke, szabadság, szélessáv, és egyetértés!

1. Mivel a kultúra legalapvetőbb forrása az internet lett, kívánjuk az ADSL eltörlését. 100Mbit/sec-et mindenkinek!

2. Felelős kulturális minisztériumot, amely támogatja és hirdeti a magyar irodalmat, zenét, színházat, táncot, operát, filmet, képzőművészetet!

3. Évenkint az Országgyülés mondja ki: a kultúra az életben maradás egyik feltétele!

4. Egyenlőséget kulturális tekintetben!

A szociális helyzet nem jelenthet sem előnyt, sem hátrányt! Zongorát minden osztályterembe!

5. Nemzeti őrsereg a kulturálatlanság ellen.

6. Közös teherviselés, közös adakozás

– Legyen ön is Mecénás, lehetősége és módja szerint!

7. Urbéri viszonyok megszüntetése: a multinacionális és a magyar vállalatok biztosítsák dolgozóik számára a családjukra, barátaikra és a kultúrára fordítható időt!

8. Képviselet egyenlőtlenség alapján: a művészek útját kövezze elismerés és megbocsájtás!

9. Nemzeti Bankett a kultúráért!

10. A kultuszminister esküdjék meg az alkotmányra: a magyar kultúrát vigyék külföldre, a’ külföldieket hozzák el nekünk.

11. A szubkulturális kezdeményezések szabadon bocsáttassanak.

12. Unio Erdéllyel, a Felvidékkel, Kárpátaljával, Újvidékkel és Burgenlanddal – Kultúrschengent!

Egyenlőség, szabadság, testvériség: a fenntartható  szellemi fejlődés!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2348 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x