55 ezer fontot fizettek a Titanic egyik utasának leveléért...
Címlap / Őrület / 55 ezer fontot fizettek a Titanic egyik utasának leveléért

55 ezer fontot fizettek a Titanic egyik utasának leveléért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Rekord áron kelt el egy első osztályú utas levele egy árverésen - még soha nem fizettek ennyit egy Titancon írt levélért. 

A levelet Adolphe Saafeld írta három lapra a feleségének. Az irat betekintést enged abba, hogyan teltek a napok az első útján járó hajó fedélzetén. A Titanic 1912. április 15-én süllyedt el, 1517 embert magával ragadva a mélybe.

A levelet egy eddig meg nem nevezett brit múzeum vette meg. A baleset előtt öt nappal írt levél értékét az növelte a korábban megismert leveleké fölé, hogy Adolphe Saafeld nagyon részletesen leírja benne, hogyan töltötte a napjai, mi volt például az ebéd.


Az árverésen a Titanicot üzemeltető White Star Line hajózási társaság 350 emléktárgyát adták el. A másik nagy érdeklődést keltő árverési tárgy egy kulcscsomó volt - ezért 54 ezer fontot fizettek.

A kulcsok mellett egy réz lap is tartozik hozzá, amelyen a "távcső doboz" felirat látható. A kulcsok a Titanic egyik tisztjénél maradtak, amikor az utolsó pillanatban átvezényelték egy másik hajóra. David Blair a Titanicon hajózott Belfastból Southamptonba, ott azonban várta az áthelyezési parancs, amely valószínűleg megmentette az életét.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2650 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x