Iroda székek nélkül
Címlap / Őrület / Iroda székek nélkül

Iroda székek nélkül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Hülye a főnököd? Rettenetes a munkahelyi légkör nálatok? Akkor ehhez mit szólnál! 

Az egyik japán világcég, a Canon Electronics elnöke, Szakamaki Hiszasi úgy gondolja, forradalmasíthatja a munkahelyi környezetet. Szerinte az emberek gyorsabban dolgoznak egy olyan irodában, ahol nincsenek székek, így az alkalmazottai egész nap állva végzik munkájukat.

Szakamaki úr szerint a székek elhagyása azon kívül, hogy megtakarítást jelent, növeli a hatékonyságot, és javítja a munkahelyi kapcsolatokat is. (Feltehetőleg nem arra gondolt, hogy a főnök együttes anyázása építi a közösséget...) Azt viszont minden további nélkül elhisszük neki, hogy így rövidebbek és ritkábbak az értekezletek.


A főnök úr másik nagy ötlete a lófrálást hivatott megakadályozni a folyósón: ha nem teszel meg legalább 5 métert 3,6 másodperc alatt, azonnal megszólal egy riasztó. A kép jobb oldalán látható riasztó a sárgán villogó lámpával meg is szólalt, amikor egy újságíró - ahelyett, hogy sietett volna a nagyfőnökhöz interjút készíteni - túlságosan sokáig bámészkodott a kék matrica felett .

A munkahelyi közlekedés elvárt ütemére a padlón lévő felirat figyelmeztet: "Siessünk, mert ha nem tesszük, a vállalat és az egész világ megsemmisül!"


(Köszönjük Emil barátunknak a figyelemfelkeltő képeket!)

A főnöki irodában azért állítólag kényelmes fotelek vannak...

Szakamaki Hiszasi könyvet is írt vezetési módszereiről, ebben a Canonnál bevezetett újításokat javasolja másoknak is. A könyv jó ideje megjelent, egyelőre azonban nincs hír arról, hogy mások is követték volna a Canon példáját.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2631 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x