A vak fiú delfin technikával ismét "lát"
Címlap / Őrület / A vak fiú delfin technikával ismét "lát"

A vak fiú delfin technikával ismét "lát"

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A négyéves angol fiú születése óta vak, de megtanították neki a visszhanggal történő tájékozódást, amit a delfinek használnak a körülöttük levő tárgyak helyének és méretének megállapítására.  

A Kent grófságban élő Jamie Aspland egy Amerikában kifejlesztett, forradalmi módszert tanul. Az édesanyja szerint már az első három tanfolyam "megváltoztatta az életüket".

A delfinekhez hasonló módon a fiú időnként éles hangokat hallat, majd a visszaverődő hanghullámokból megállapítja, hogy a környező tárgyak mekkorák és hol vannak. Pár lecke elég volt ahhoz, hogy a parkban egyedül tudjon sétálni és felismerje, majd kikerülje a kerítést, amely előtte volt.


Az anya szerint most már úgy sétálhatnak a parkban, hogy nem kell közben végig fognia Jamie kezét. Még arra is képes, hogy egy nyelvcsettintés után - így képezi a magas hangot - "meglássa" a lépcsőn a korlátot és így egyedül tudjon lemenni.

A módszert az amerikai Daniel Kish fejlesztette ki, ő 13 hónapos korában vesztette el a látását. Azt a visszhang technikát másolta le, amelyet a delfinek a zavaros vízben történő tájékozódáshoz használnak.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2972 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x